Направи си сам празнична декорация: Коледно настроение в бурканче

Есента дойде, времето захладня и всички започват да прекарват все повече време вкъщи, очаквайки с нетърпение коледните празници. Защо не се възползвате от дългите вечери, като развихрите твореца в себе си и създадете сами част от декорацията на дома си през зимата? Ще се почувствате щастливи и докато творите, и след това, докато се наслаждавате на крайния резултат – жилище, в което цари топлина, уют и коледно настроение.

Идеите, които предлагаме са интересни, лесно изпълними, нискобюджетни и щадящи околната среда. Всеки има у дома си празно бурканче, което не ползва и което може да превърне в уникална коледна декорация.

Един от вариантите включва използването на природни материали като съчки, шишарки, борови или елхови клонки, дренки, които сами или със семейството сте събрали, наслаждавайки се на последните слънчеви дни преди зимата. Напълнете бурканчето на 1/3 с изкуствен сняг (или с памук или захар) и подредете събраните зелени и червени късчета натурална декорация. Затворете капачката и завържете с червена панделка или обикновен канап. Можете да използвате това коледно бурканче и като украса за коледната трапеза като към връвта добавите и картонче с името на всеки гост, за да могат да намерят лесно местата си около масата.

Коледна елхичка в бурканчеДруга креативна идея включва любимите коледни LED светлинки, които можете да поставите в бурканче. От външната страна намажете стъклото с лепило и поръсете изкуствен сняг или обвийте буркана с нежна бяла дантела. Отново можете да добавите закачлив зелен и/или червен акцент, който да завържете около гърлото на бурканчето.

Коледна декорация с лампичкиЛюбимото ни предложение пък показва как да превърнете коледното бурканче в свещник. Вариантите да го направи са много. Най-простичния и лесен за изработка включва голяма бяла свещ (малко по-ниска от самото бурканче), която да поставите вътре. Външната част на коледния свещник украсете с текстилна кърпа на червено и зелено каре, завързана с обикновен канап на панделка. Няма да сбъркате ако напълните буркана със зелени листа или клонки и червени плодове, добавяте вода почти до гърлото и поставяте чаена свещичка. Ефектно и красиво!

Коледен свещник с елхови клонкиБило то свещник, фенер, ваза, снимка за спомен, или друго лично творение, тази декорация със сигурност ще стопли както вашите сърца, така и сърцата на вашите приятели и роднини.

Желаем ви светли празници!

Онлайн магазин на GRANDecor