Ефектни и традиционни коледни лампички

Ефектни и традиционни коледни лампички

Осветлението е основна част от декорацията по празниците. Особено значение и символика има в традиционните коледни лампички. Почти невъзможно е да си помислим за Коледа без запалена елха или без светещи декоративни елементи по улиците на града или по прозорците в дома ни. За всички, които се вълнуват от красивата празнична декорация сме подбрали снимки с очарователна светлинна украса.

Първото нещо, за което се сещаме, това е коледното дърво. Подредено с бляскави играчки, то е основният декор за празника. Особено въздействащо обаче става, ако го окичим с нежно осветление. Миниатюрни лампички в едноцветна или многоцветна светлина ще създадат настроение в дома ви. Колкото по-гъсто разположите светлините, толкова по-бляскава визия ще има елхата ви. В наши дни се предлагат готови кабели с монтирани лампички, които излъчват както стандартна, така и мигаща светлина. Имат формата на топки, фунийки или разцъфнали цветя. Със сигурност са много симпатичен начин да освежим атмосферата.

Бихте могли да сложите лампите само на върха на коледната елха, а ако ви харесва повече, увийте цялата площ в светлините.

Тъй като кабелите са гъвкави, имаме опцията да си направим вълнообразно осветление, като поставяме лампите паралелно на долен и горен ред от елхата, докато обиколим цялото дърво.

Поставяйки осветлението трябва да спазим няколко малки правила:

  1. да измерим кабел, достатъчен за опасване на дървото
  2. да се уверим, че щепселът е в близост до контакта
  3. да проверим работят ли светлините преди монтажа

Всичко това ще ни помогне да се справим бързо и лесно със задачата. Ако имате високо дърво, просто си помогнете с работна стълба, така по-лесно ще обвиете елхата в светлини.

Коледни лампички могат да се поставят на много други места в дома. Над камината, около огледалото на скрина или просто на венеца към вратата. Някои хора обичат да поставят осветление и по прозорците на стаите. Всичко това е въпрос на личен избор и предпочитание.

Създайте си настроение и осветете дома си за Коледа! Приятни мигове на творчество!

А за още красиви идеи за декорация с лампички надникнете тук!

източник