Коледна украса от естествени материали

Коледна украса от естествени материали

Напоследък все повече се обръща внимание на възможностите за екологични декорации, затова ви представяме някои идеи за коледна украса от естествени материали.

Най-подходящи материали са дърво, дървесна кора, шишарки, плодове, памучни, вълнени, ленени и конопени тъкани. Красиви изглеждат и коледните играчки от плат в различни цветове. Най-лесно се правят топки, като платът се навива до получаване на стегнато кълбо с желаната големина. Прикрепя се кукичка или връчица за окачане и играчката за елха е готова. По-сръчните могат да ушият сърчица, човечета, звездички, еленчета и Дядо Коледа.

ВИЖ ОЩЕ: Украса с коледни фенери

Шишарките също могат да се окачат като играчки на елхата, като по желание се оцветят в различни цветове. Коледен венец може да се изработи от борови клонки и клонки джел и имел. Оригинални варианти са венците от дървени трупчета или оцветени различно розички от плат.

Гирлянди могат да се израбятят от малки кръгли дървени трупчета, от шишарки или от плат. Особено красиво стоят цветни панделки и шишарки, прикрепени върху лента от мрежест коноп.

За коледна украса от естествени материали могат да се използват също сухи цветя и плодове, конци, прежда, мъх и др. Свещниците могат да се изработят от дърво или свещите да се обвият с дървесна кора.

Онлайн магазин на GRANDecor