Коледна трапеза в стил рустик

Коледна трапеза в стил рустик

Чудесен начин да създадете настроение за гостите си в навечерието на Коледа, е като подредите приказна коледна трапеза в стил рустик. Този стил е най-близо до фолклорните традиции на повечето народи и изпозва предимно природни материали. Освен това идеално се съчетава с вече наличния декор и може да включи с повече фантазия различни предмети, които обичайно не се използват за украса.

Какво най-вече ви е необходимо – борови клонки, шишарки, играчки за елха, за предпочитане нечупливи, гирлянди, свещи с различни големини, цвят и аромат, малки дървени пънчета и пръчки, клонки от вечнозелени растения. Добавете и някои по-екзотични материали – мъх, ароматични пръчици, запазени клонки с късно-есенни плодове с ярки цветове.

Може да комбинирате наличното по най-различен начин, като например да наредите стъпаловидно пънчетата на трапезната маса и да поставите свещи върху тях. Много красиво стоят борови клонки в кошница или буркан с интересна форма. Добавете играчки за елха, шишарки и някой гирлянд. Лъскави топки за елха подредени между чиниите, заедно с ароматни борови клончета са изключително приятна украса. Използвайте дървени сандъчета за цветя и там подредете всички изброени декоративни аксесоари – получава се прекрасна еклектична украса с артистичен привкус.

Идеите за коледна трапеза в стил рустик са практически неизчерпаеми.

Онлайн магазин на GRANDecor