Ръчно изработена коледна декорация от филц

Коледна декорация от FeltBabyCorner

Коледните празници несъмнено са предвождани от пищни приготовления. Едно от най-любимите обикновено е украсяването на дома. За всички, които предпочитат меки, естествени материи сме подготвили стилни и интересни предложения за коледна декорация от филц.

Има доста разнообразни решения свързани с употребата на този материал. Може да се шие, както и да се лепи. Това зависи от концепцията ви, свързана с интериора.

Доста атрактивен е избора на декорация за елха от филц. Могат да се изработят украшения с ралични форми и големини. Ако искате да постигнете овална форма за топките, използвайте вата или памук за пълнеж. Разнообразете бодовете при шиенето и ще получите още по интересен резултат.

Предимството на този материал е това, че се съчетава отлично, както със стериопорени повърхности, така и с дърво и пластмаса. Лесно се пришива или залепя към друга, различна основа. Съответно никак не е трудно да му прикрепите камъчета, пайети и други дребни елементи при изпълнението на дизайна.

Декорация от филц могат да бъдат малките висулки за коледното дърво. Ботушчета, звездички, топки, свещички, ръкавички и други подобни.

Като акцент в декора от този материал могат да се изработят стационарни фигурки и комбинации. Месечина и звезда, къща и луна, различни плодове, снежен човек или къщичка с куминче. Гъвкавостта и мекотата на филца позовляват с него да се импровизира максимално.

Цветовете не са пречка при избора на този материал с комбинативни свойства. Съществува както в естествени тонове, така и в ярки, атрактивни нюанси. Предлага се и във варианти с различни миниатюрни принтове.

Много модерно в последните години е да се следва символиката. По този начин се наложиха предпочитанията към фигури във формата на бухали, сови, папагали и кучета. Приема се, че всяко от тях има отношение към обстановката в дома ни и носи свое индивидуално послание за здраве, мъдрост, благополучие и плодородие.

Красотата на детайлите, изработени от филц се крие в разнообразието от цветове и форми. Всеки елемент е достойно изглеждащ, за да бъде част от вашата коледна декорация.

Подбрали сме ви ръчно изработени празнични декорации от филц от 3 различни магазина:

Поръчай от FeltArtByMariana:

 

Поръчай от FeltBabyCorner:

 

Поръчай от PuffinPatchwork:

Онлайн магазин на GRANDecor