Как да си направим коледна елха с тиксо

Как да си направим коледна елха с тиксо

Винаги е хубаво да си поставим голямо коледно дърво по празниците, но когато сме лишени от пространство или искаме да разчупим обстановката можем да импровизираме. Днес ще си направим коледна декорация за стена, а именно коледна елха с тиксо.

Необходими материали:

Единственото необходимо е ножица и цветно тиксо за декорация. С негова помощ се облепят подаръци, пликове и стени. Намира се лесно в подходящите магазини за декорации и крафт материали.

Начин на изработване на нетрадиционна коледна елха:

  1. Подбираме си правилния цвят тиксо. Можем да използваме и пъстри нюанси, нещо на точки или в стилно райе и каре например.
  2. Определяме стената, върху която ще декорираме. За предпочитане е да е бяла или в друг светъл тон.
  3. Започваме с лепенето на тиксо в горната част, като изработваме малък триъгълник. Със застъпване правим втори и трети надолу, докато покрием пространството, което сме определили. За предпочитане е всеки триъгълник да е в различен цвят.
  4. В съседство започваме да правим друг тип нестандартна елха. Залепяме хоризонтално малко късче тиксо, продължаваме надолу с по-голямо и така, докато постигнем желания размер с триъгълна форма. За пънче на елхата обръщаме посоката на тиксото вертикално. Групирането на последователни ленти може да се раздели както по цветове, така и по размери, както е показано на снимката. Решението е ваше. Съобразете го с големината на стената и с цветовете, присъстващи наоколо в стаята.
  5. Третият вид елха с тиксо се прави още по-лесно. Очертайте голям триъгълник и вътре залепете разноцветни квадратчета, имитиращи коледни играчки.
  6. Ето, че имаме красива и интересна коледна елха с тиксо. Невероятно, но факт.

Сами се уверихте колко лесно и непретенциозно е подобно решение за декорация. Можете да възложите тази задача дори на тийнейджъра си у дома. Това е едно лесно решение да разнообразим обстановката в малкото си жилище и да украсим пространствата във всяко помещение на апартамента. Би изглеждало добре освен на стена, така и входната врата в антрето, а защо не и в гардеробната.

Бъдете креативни и изберете стилното и модерното решение за декорация по празниците!

Онлайн магазин на GRANDecor