Идеи за коледна елха на стената

Идеи за коледна елха на стената

Има традиции по Коледа, които е невъзможно да пропуснем. Един от символите на празника е коледното дърво.

Ако си падате по нестандартното или просто разполагате с ограничено пространство у дома, ще се опитаме да ви бъдем полезни с коледна декорация за стена.  Ето няколко разнообразни и нетипични идеи за коледна елха. Съдържанието продължава след галерията…

За любителите на естествените материали имаме комбинация от малки дървени трупчета и LED осветление на стената. Ефектно и подходящо за ваканционния дом.

Особено интересна е визията и на следващата коледна елха на стената, изработена от разнообразни по размер PVC  тръби. Цветните топки и играчки във вътрешноста придават разнообразие и свежест на идеята.

Импровизираните висулки по стената във формата на коледно дърво са оригинална хрумка на дизайнера. Фенерът на пода в ролята на стъбло е още по-щуро и симпатично решение. Всеки ред е съставен от еднотипни дрънкулки, а пъстротата им подсилва оригиналния резултат.

Един от най-лесните начини за импровизация е този с канапче и налични играчки. Малко тиксо за захващане на краищата и въображение за позициите на украсата. Този декор ще подхожда на дървената ламперия в антрето дори.

Миризмата на коледни сладки е предпоставка за празнично настроение. Можете да си го осигурите, като си направите семпла елха от бисквитки на стената. Пробийте дупчици в горния им  край и с помощта на конци и гвоздейчета ги провисете във формата на коледно дърво.

Няколко летви от дърво или пластмаса могат да се кръстосат така, е да се получи клонка от дърво. С помощта на щипки за пране и няколко ленти с помпони бихте могли да сложите семейни снимки по импровизираната елха.

Коледното дърво за стена може да бъде и от плат. Многоцветните изрезки с несиметрични форми и еднотипните ресни в зелено могат да освежат атмосферата в стаята.

Какво ще кажете за ръчно рисувано дърво на стената. Украсете го с гирлянди и висулки. Не е необходимо дори да сте големи художници. Черната стена е добро решение да очертаете само контурите на елхата с тебешир. Дрънкулките ще са акцента.

Топките са красив избор за украса на елха. Интересно е и хрумването да ги окачим на лека метална конструкция с форма на елхичка в рамка от голямо огледало. Ретро визия.

Ако сте привърженици на еклектиката, съберете всички дребни  висулки, които харесвате – магнити, рамкирани снимки, ключодържатели, фиби, шноли, фигурки, лепенки. Закрепете ги на стената във формата на красиво коледно дърво.

Идеите са много, но изборът дали да залепите картинка с изображение на елха или да създадете празнично дърво на стената от щипки за пране е единствено ваш. Едно е сигурно – и в малките пространства има решения за стилен празничен дизайн.

Онлайн магазин на GRANDecor