Елегантна и стилна коледна украса в дома на блогър

Елегантна и стилна коледна украса

Декември е, и духът на коледно-новогодишните празници завладява света. Един след друг, домовете грейват с празнична украса. Време е и вие да помислите как да украсите своя дом. Ако не сте традиционалисти и не държите коледната ви украса да е една и съща всяка година, нека ви предложим идея за това как да създадете една елегантна и стилна празнична атмосфера в зимни краски. Каним ви на гости в дома на лайфстайл блогъра Емили Джаксън.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: В дома на Дядо Коледа

Концепцията на интериора е да преобладават предимно монохромни нюанси, които гарантират красота и уют без претрупване, без излишна пищност и помпозност. Пресъздавайки естествените цветове на заобикаляща природа, тези тонове сами по себе си вече допринасят за една приказна атмосфера у дома. Но тъй като е празник, въведени са и свежи контрастиращи елементи в зелено, червено и златно, които създават вълнуващо празнично настроение. Те, обаче, са използвани пестеливо и ненатрапчиво – в зелените коледни венчета и гирлянди, в червените и златисти коледни украшения, както и в деликатната светлина на ароматизираните свещи и коледните светлинки.

Голяма коледна елхаИнтересно е как тези цветни елементи са навсякъде някак приглушени отново с неутрални монохромни тонове. Зелените клонки на коледното дръвче едва се виждат под белите гирлянди, зеленият венец над камината визуално отстъпва зад кремаво-белите коледни чорапчета, а другите декоративни коледни венци и украси са наполовина бели. Така се създава илюзия за нападал пухкав сняг и се размива границата между бялата красота навън и топлия уют вътре.

Нека звънят звънчета и снежец да вали, да вали, да вали…

Снимки: Lindsay Salazar

Онлайн магазин на GRANDecor