Kрасив тристаен апартамент в Швеция

Kрасив тристаен апартамент в Швеция

Традиционно жилищата се планират с прави симетрични стени и стандартни височини. Има и такива, обаче, в които не всичко в конструкцията е традиционно. Ще се запознаем с един такъв пример за красив тристаен апартамент в Швеция. Разположен е на 73 кв.м. и се отличава с нежния си вид и нестандартните форми на помещенията.

Още с влизането в жилището попадаме в тесен коридор, тониран в бяло, с цел визуалното увеличаване на площта. Тръбна пейка и тесен гардероб в бял цвят са мебелите, позиционирани за комфорт и удобство в антрето.

Холът, трапезарията и кухненската част заемат една площ със значително по-голямо пространство и с несиметрични стени. Тук, вероятно е търсен подобен ефект и стаите са модифицирани допълнително, за да изглеждат така. Меката мебел е позиционирана в стеснената част на помещението и е в близост до изхода към удобната тераса.

Цветовете в този красив тристаен апартамент могат спокойно да бъдат определени като типично скандинавски. Бяло, бежово, сиво и черно са основния избор на дизайнера. Като приемем белият цвят за основен по стените, водеща роля е поверена и на сивото. От светлите му отблясъци, до наситения му вид, всеки нюанс си има определено място в дома.

Интересните картини в съвременен стил стоят отлично на общия фон в пространството. Има ги навсякъде – в коридора, спалнята, трапезарията и хола. Придават особена чувствителност в дома.

Впечатление прави и изборът на материали за мебелировката. Тук чудесно се комбинират маса от висок клас пластмаса, тръбни и дървени столове, памучна мека мебел и плетени кресла.

Осветителните тела са с ясно изразена индустриална визия, която подхожда добре на обстановката в този модерен дом. Освен естествена светлина, в скандинавското жилище е помислено и за помощното осветление.

Спалните са семпли и нежни. Доминиращо бяло излъчва чистота и свежест в помещенията. Минималистичното обзавеждане също допринася за въздействието.

Красиви порти в хола ни извеждат на стилна тераса с тухлена облицовка на стените. Атмосферата тук е наистина романтична. Късо, но достатъчно широко пространство събира кокетна масичка и столчета от ковано желязо. Няколкото саксии с живи цветя допълват атмосферата на балкончето. С книга в ръка и гореща чаша кафе, тук може да прекарате времето си с удоволствие.

Разгледайте галерията ни! Този дом си струва да бъде видян, а защо не и копиран!

източник