Eлегантно реновиран дом в Букурещ

Eлегантно реновиран дом в Букурещ

С удоволствие ще се пренесем в един елегантно реновиран дом в Букурещ. Построено през далечната 1930 година, жилището получи уникалния шанс да блесне, благодарение на екипа млади румънски дизайнери от Pavoni Studio.

Домът е част от старинна сграда в центъра на румънската столица и за реновирането му се е изисквало голяма доза смелост и въображение. Специалистите са взели решението да се придържат към особеностите на една градска визия с подчертана елегантност и финес. За интериора избират топли и свежи цветове.

Височината на стаите, арките и гипсовите орнаменти по тавана и стените, колоните между помещенията – всеки един от тези детайли носи полъха и очарованието на миналото. Творческият екип, начело с Мируна Павони, като главен архитект на проекта, освежават старинния вид на къщата, като запазват оригиналната архитектура и най-точният пример за това е стенното изображение на Моисей.

Естествената светлина в жилището е основно предимство. Всяка част от този елегантно реновиран дом е осветена и това е предпоставка за повече уют и красота.

Антрето е ключово помещение в дома. То е основната връзка между дневната, трапезарията и горния етаж. Преходът към хола е рамкиран посредством двете коринтски колони.

Масивни дървени плъзгащи врати с елегантно възстановени кристални панели представляват входа към трапезарията. Стълбищата и мозайнките също са старателно реновирани.

В рамките на старата черупка, в жилището битува един нов съвременен начин на живот. Всяко помещение носи свой стил и концепция. Холът е мястото за медитация, белязан от присъствието на окото на Моисей, а трапезарията е връзката с природата. Елегантните дървени столове, масата (Porada) и красивият полилей “Sky Garden” от Марсел Вандерс допринасят за това усещане.

Кухнята в дома е елегантна и удобна. Тонирана е в светли нюанси, като преобладават бяло и кремаво. Орнаментиката е изящна, а естествените материали – дърво и мрамор подсилват излъчването й. Заоблените форми на конструкциите и нежните фигурални завеси придават допълнителна нежност и уют в тази част на жилището.

Този дом е преобразен с много въображение! Намираме го просто прекрасен!

източник