10 интериорни хитринки, които ще преобразят дома ви

10 интериорни хитринки, които ще преобразят дома ви

Независимо дали сега се нанасяте в нов дом или просто имате нужда да освежите старата обстановка, има няколко трика, които можете да приложите. Представяме ви 10 интериорни хитринки, които ще преобразят дома ви с минимални усилия и средства.

Понякога малките неща променят генерално обстановката. Смяната на тона на стените, добавянето на огледало или лампа се оказват ключови фактори при изменението на дизайна вкъщи. Вижте съветите на дизайнерите и вземете подходящите идеи за себе си.

  • Боядисайте малките стаи в по-светли тонове, за да създадете усещането за простор

Холът е един чудесен пример за това как да увеличите малка жилищна площ. Стая с неголеми размери има опасност да изглежда тясна, но големите прозорци, светлите стени и употребата на огледалата, не само отразяват и пропускат повече естествена светлина, но дават оптичната илюзия за пространство. Правят стаята по-голяма, отколкото е в действителност. Обратно, по-тъмните цветове ще превърнат визуално една стая в чувствително по-малка. Доверете се на тези идеи за малко жилище.

  • Използвайте декоративни огледала, за да добавите лъч светлина във вашето жизнено пространство

Както знаем, огледалата могат да се използват за превръщане на малкото пространство в значително по-голямо. При по-големите помещения и при всяка стая с по-ограничено количество слънчеви лъчи, огледалата, поставени точно срещу прозорците, ще добавят допълнително количество светлина. Декоративните огледала могат да се използват вместо произведения на изкуството, за да запълнят празното пространство на стената. Големи или малки, огледалата добавят светлина и измерение във вашето жизнено пространство.

  • Смесете моделите и текстурите, старите и новите мебели, скъпите и евтините екземпляри

Няма нищо лошо в съвместното съжителство на семейните наследствени вещи в комбинация с вашия модерен диван. Всички добри интериорни декоратори ще ви кажат, че един от най-важните аспекти в дизайна на вашия дом е рова той да отразява индивидуалната ви личност и стил. Античното бюро разказва историята на вашето минало, а модерният диван изразява настоящето. Няма причина да не могат да съжителстват съвместно, така, че заложете на тези интериорни хитринки.

  • Преоблечете мебелите в нещо по-удобно

Често тапицерията на мебелите ви се вижда застаряла или пък твърде светла и носеща риск от изцапване. С поредната хитринка можете да направите идеална декорация за хол. Калъфите за дивана и креслата например служат като средство за промяна на външния вид на мебелите. Можете да ги променяте така, че да изглеждат различно през всеки сезон. Ще ги предпазите от изцапване и ще придадете нов вид на стаята си.

  • Използвайте плетени кошници

Плетените кошници са икономичен и елегантен начин да добавите допълнително място за съхранение във всяка стая. Те могат да бъдат използвани за подреждане на книги, списания, играчки, кърпи или одеяла. Поставете няколко малки плетени кошници върху плота в кухнята и можете да съхранявате дори вашите плодове и зеленчуци.

  • Използвайте това, което вече имате за украса

Във всеки дом има по нещо дребно, забравено в ъгъла или някой шкаф. Домът ви се нуждае от някои аксесоари. Вместо да ходите в магазина можете спокойно да използвате, това което вече си имате. Дървени чинии, картина от акрил, метална ваза или сребърен свещник, кутия за чай, поовехтял куфар или интересна рамка за снимка – разпределете ги из цялото жилище, аранжирайте и смело декорирайте обстановката с тях. Ще се учудите колко полезни са нещата, които вече си имате у дома.

  • Добавете окачена саксия в кухнята

Кухните са предназначени да бъдат топли и приветливи. Ние прекарваме голяма част от времето си в тях, независимо дали става дума за приготвяне на храна, консумиране на ястия или сладки приказки. За да направите атмосферата още по-уютна ви предлагаме да добавите висяща саксия за декорация. Изберете я според стила на помещението и тя ще ви носи настроение и наслада.

  • Заложете на зеленината

Внесете живи растения във вашето жизнено пространство. Сложете във всяка стая – малка или голяма, малко или много. Растенията са страхотен начин да украсите дома. Те осмислят пространството и добавят цвят и текстура. Растенията могат не само да разкрасяват обстановката, но и да поддържат влажността и баланса в помещението. Те абсорбират замърсителите и отстраняват вредните газове.

  • Боя или тапети във вашите библиотеки

Може би най-лесният и най-евтин начин за трансформиране на едно скучно пространство е да нанесете един слой боя на неочаквано място. Библиотеките са идеалното място да започнете, защото не е нужно да разполагате с голяма площ. Други подходящи места за оцветяване с боя или тапет са живописната камина, вътрешността на килера, мазетата и таванските помещения. Разнообразието от цветове и текстури на боите и тапетите ще ви бъде верен помощник.

  • Използвайте килими, за да омекотите дървените подове

Килимите, чергите и другите постели у дома придават топлина, уют и могат да добавят свежа текстура, цвят и индивидуалност на вашето жизнено пространство. Дървените подове са красиви и лесни за поддръжка, но им липсва удобството. Мокетът предлага този комфорт, особено в по-хладните месеци. Изберете тъканите според обзавеждането и нека те изразяват вашата същност. Комбинирайте цветовете и материите и няма да сгрешите. Променяйте вашите килими и постелки на пода според сезона. Възможностите са безкрайни.

източник

Онлайн магазин на GRANDecor