Ярък пример за модерна архитектура

Ярък пример за модерна архитектура

Тази внушителна жилищна сграда е ярък пример за модерна архитектура. Нарича се Dolomitenblick House, съставена е от шест самостоятелни апартамента и подземен гараж. Разположена е на хълм в краен жилищен район на Sexten, Sesto, Италия.

Сградата е проектирана през 2012 година от архитекти, представители на лондонския офис на Plasma Studio. Всяко от шесте жилища е със слънчево изложение и с панорамна гледка към Доломитите.

Уникалната форма и етажираност на постройката всяват респект и възхищение. Целият обем на сградата е разделен на две основни части. Всеки апартамент е обособен със собствена тераса и частна градина. Интересен е и преходът от апартаментите до улицата.

Остъклението на сградата е отлично решено. Големи просторни прозорци пропускат много естествена светлина в жилищата. Външните щори и висящите фасади от върха на сградата предпазват помещенията от прегряване.

Цветовите решения за фасада на тази сграда с модерна архитектура са отлично подбрани – цвят на естествено дърво е в паралел с ярък графит.

Стръмнината на склона подсилва ефекта от формата на сградата.

Това е един добър пример за майсторство и съвършенство в архитектурния дизайн. Не пропускайте красивата галерия!

източник