Щедри пространства в микро жилище

Щедри пространства в микро жилище

Представяме ви практични идеи за малък апартамент! Ще се насладим на щедрите пространства в едно микро жилище. То се намира във Вроцлав, Полша и е проектирано от Szymon Hanczar. Тук пространството е особено разтегливо понятие и сами ще се уверите в това. На скромните 13 кв.м. дизайнерът е подредил чудесно, усвоявайки пълноценно всеки сантиметър от площта.

Както обикновено ще започнем от цветовете. И тук, по презумция, тоновете са светли, поради ограничението в квадратурата. Бялото е избрано за фон, а много светъл цвят дърво е избора за цвят на мебелите. В малките пространства светлината е изключително необходима и освен от прозореца, допълнително се подсигурява чрез свежи цветови комбинации.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Идеи за малко жилище

В дъното на помещението, непосредствено зад входната врата е разположен мини кухненски бокс. Там всичко се свежда до семпъл шкаф с мивка и най-необходимите удобства. Вдясно от кухнята е вратата за малка баня с тоалетна. Бял фаянс и огледало на стената разширяват визуално пространството.

Върху мокрото помещение се намира и нишата с леглото, в близост до тавана. Тръбна метална стълба осигурява достъпа до това ниво.

Фасадната част под леглото е гардероб, в който колкото и да е странно е монтирана пералнята и са прибрани дрехите, и дори прахосмукачката. Всеки елемент има своята позиция и запълва функционално пространството.

Това микро жилище е впечатляващо практично. На останалата малка площ срещуположно са разположени дори скрин и бюро. На висока рамка над скрина е повдигнато колелото на собственика, което намираме за особено оригинална идея.

Ако сте млади и безгрижни и изпитвате нуждата да живеете самостоятелно, този дом следва да ви мотивира незабавно. Насладете се на тази практичност и грабнете идеи за дома!

Онлайн магазин на GRANDecor