Шаби шик дом с романтичен привкус

Шаби шик дом в традиционен стил

По високите върхове в Hordaland, Норвегия, едно семейство е създало мечтаното жилище – шаби шик дом, зареден с настроение, романтика и топлина. Деликатната и женствена обстановка, декорирана в бяло с малки цветни акценти излъчва комфорт и спокойствие.

Макар и буквално да значи „опърпан“ и да е лишен от традиционните правила, шаби шик е стил, който носи елегантност във вашия дом. Има няколко семпли начина да постигнете този стил без особени усилия. Просто тряба да се сдобиете с типичните акценти на това обзавеждане. Някои от тях ще откриете и в галерията на този дом.

На първо място имате нужда от нетрадиционна мека мебел – пейчици с памучна облицовка и възглавници или просто пуфове, в които да се отпуснете след напрегнат ден. Масата за хранене е добре да изглежда стара и износена. В това е нейния шаби чар.

Декорирайте с рамки за снимки или огледала по стените с богата орнаментика, декупажни техники или с ефект на напукване.

Полилеят винаги е за предпочитане в един шаби шик дом. Това придава необходимата тежест в обстановката.

Дървени състатарени табуретки, вълнени чержета и ленени салфетки по масата са важна част от допълненията в този стил дизайн.

Ретро мебели с изваяни форми, старинна дограма с множество малки прозорчета, старинни прибори и посуда в кухнята – всеки елемент носи характера на шаби шик.

След всичко споменато можете да се уверите, че изборът на домакините за обзавеждане на къща е бил безупречен. А решението да тонират в бяло, придава допълнителна свежест и романтика в обстановката. Стил за завиждане!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor