Как да използваме червено в интериора

Изборът да използваме червено в интериора

Червеният цвят е силен, властен и провокативен. Когато става въпрос за интериорен дизайн, това е нюанс, който по-рядко влиза в употреба.

Приема се, че червено в интериора символизира нервност, натоварва психиката и излъчва напрежение. Всичко това би могло да е факт, ако се прекали с този цвят. Днес, обаче, ще се опитаме да покажем няколко семпли идеи за дома, като използваме умерено червения цвят.

Този тон стои еднакво добре във всяко помещение. Използвайте червеното като акцент и комбинирайте с други цветове, например с бяло. То балансира и омекотява силата на яркия нюанс. Комбинирайте с черно за стилна визия или с оранжево и жълто за повече свежест и жизненост в интериора. Балансът със зелено е рисков, но ако се подбере точната гама, комбинацията би могла да е завладяваща. Необичайна симбиоза се получава, когато силният червен цвят се слее с розово. Това не пречи да изглежда красиво и нежно.

Ако използвате червено в спалнята гарантирате страст. В кухнята би изглеждало модерно и смело, особено, ако се слее с хромирани повърхности. Що се отнася до банята в червено, рискът е по-голям. Малките пространства в ярки, силни тонове не са най-добрият избор. Безкомпромисните и дръзки хора, обаче, смело могат да се впуснат в приключението. Без да поемате рискове, заложете на акценти в този красив цвят. Нежни цветя – макове, рози, лалета или просто лампа, ваза или нощно шкафче. Помогнете си с нашите свежи идеи!

източник