Чарът на най-малкия апартамент в 8 кв.м.

Чарът на най-малкия апартамент, събран в едва 8 кв.м.

Когато става въпрос за апартамент си представяме пространство с една нормална жилищна площ и минимум 1 или 2 стаи. Предстои да ви изненадаме с очарованието на най-малкия апартамент, който открихме в Париж, разположен на площ от едва 8 кв.м.!! Струва ви се невероятно, но е възможно, а следващите снимки ще ви убедят.

Проектът, дело на Kitoko Studio, разделя помещението на две отделни зони – функционално ядро и отворено видимо пространство. Това дава възможност на различните детайли от плоскостите в стената да се плъзгат навън и навътре, като така овобождават пространство. Цялата площ представлява един голям гардероб, който е съставен от различни форми-кутийки, които се отварят, всяка със своята цел. Издърпваме първата дръжка, която образува удобна стълба. Веднага над нея се плъзга врата, зад която е вградено леглото. Надолу имаме гардероб със закачалки и чекмеджета за съхранение. Пространството под стълбата е кухо и представлява фахове за книги. Още по-напред издърпваме мултифункционална маса и табуретка. В една от кухините е монтиран малък бойлер. Двукрилен прозорец позволява навлизането на естествена светлина. Под него е и мивката. В съседство е отделена мини баня.

Успяхме ли да ви изумим с тези идеи за обзавеждане на малък апартамент? Най-практичните 8 кв.м площ, събрани в най-малкия апартамент!

Онлайн магазин на GRANDecor