Стил и очарование в цветен ретро дом

Цветен ретро дом

Дали заради своята сантиментална стойност или качеството си, някои предмети от бита са в състояние да радват окото ни непрестанно. В наши дни разнообразието от мебели е голямо и освен съвременни модели, бихме могли да си намерим и подходящо обзавеждане с по-ретро излъчване. За тези, които имат слабост към ранните години на миналия век сме избрали разходка из един цветен ретро дом в Хага. Той притежава бохемско и леко небрежно присъствие на скандинавска стилистика.

Високите тавани, големите отворени помещения, гравюрите и гипсовите орнаменти са отлична основа за подобен тип жилище. Очарованието на апартамента тук е изразено с избора на мебели и акценти в ярки, изразителни цветове. Оригиналните, непокътнати спомени от миналото правят впечатление в интериорния дизайн. Изящно стълбище, внушително настолно огледало с дървена конструкция, автентични боксови ръкавици и стена с черно-бели снимки са само малка част от тях.

Кресла в ярко червена и в черна кожа са акцентите във всекидневната. Жълтият кош за списания и вестници, с лека метална конструкция, също допринася за духа в този цветен ретро дом. Мраморната статуя на женски торс, ретро тонколоната и радиаторите по стените стоят елегантно редом с една съвременна изработка на съюзът „и“ (&) на пода.

Огромен принос за свежата атмосфера в жилището има количеството естествена светлина, навлизаща през големите прозорци на апартамента. Тя допълнително озарява цветните акценти, подбрани от дизайнерите.

Колоритът в трапезарията идва от изисканата визия на кожени кресла около масата. Формата и червеният им цвят издават и гарантират комфорт. Оранжев полилей с форма на топка оформя красивата картина в тази стая.

Млечно синьо и бяло са цветовете в кухнята. Дървените рафтове по стените, гарафите от дебело стъкло, картонените кутии и керамичните посуда на едри точки носят типичната градска атмосфера от времето на нашите баби.

Както може да доловите, спалнята в този цветен апартамент не изменя на общата концепция. Женственост и елегантност лъхат от металния манекен до стената, миниатюрната масичка с огледало в ъгъла и ретро снимката на парфюм на „Шанел“. Ярко синьото нощно шкафче, металната пудриера, небрежно преметнатата огърлица и малките гипсови фигури на плота подсилват аромата на вечна класика. Сякаш дочуваме нежния шум от грамофона на баба.

Въздействието и стилистиката в този дом са постигнати с помощта на цветовете и множеството дребни акценти в пространството. Всеки часовник, лампион, закачалка и книга пренася духа на своето време. Изживейте го и вие!

Онлайн магазин на GRANDecor