Да живеем в малко жилище, в което да ни е удобно и уютно, и да имаме достатъчно място за уединение, не винаги е лесна задача. Виетнамските дизайнери от Luxibu Lu успешно решават този въпрос комбинирайки фина изисканост, френски шик, пепел от рози и умело усвоени пространства в малък апартамент.

Жилищната площ представлява отворен план, където визуално са разпределени антре с флорален акцент на черно-бяла стена, кухня, трапезария и хол, разделени от останалата част на жилището с извита стъклена преграда.

ВИЖ ОЩЕ: Идеи за обзавеждане на едностаен апартамент

Всекидневната, в която меко канапе в кремав цвят е допълнено от малки бели помощни маси с изтънчен вид и модерен лампион, носи усещане за лекота и приятна отмора на фона на гледката, която откриват плъзгащи се врати към терасата. Топлият цвят на стената е отлично балансиран от ламперия в графитен тон, а елегантна творба на Еркин Демир добавя стил към приглушените нюанси.

Кръглата бяла маса в трапезарията е допълнена от старинни столове и тъмна пейка, спестяваща пространство, а килимче с различни по големина кръгове разчупва класическата визия. Красива етажерка, която служи същевременно за съхранение на вещи и декорация, добавя идеален завършек на тази зона.

Трапезария като част от отворен планГ-образната кухня е наслада за окото с високи до тавана шкафове в бяло и тъмносиво, и носи едва доловимо усещане за провансалски дом с гръб, наподобяващ  дървена ламперия.

Зад стъклената преграда се намира голяма спалня с поръчков гардероб в бяло и сиво, играещ ролята и на преграждаща стена към всекидневната, което е още един пример за умело усвоено пространство. Спалнята е женствена, обзаведена с подчертан финес и акценти в пепел от рози. Елегантната тоалетка с огледало, вмъкната в малък кът до леглото, дава възможност да бъде ползвана и като работно бюро.

Кокетна спалня в розови и сиви тоновеВтората спалня има скромни размери, но пък е функционална и уютна. Тук присъстват пастелните тонове в лилаво, стилен висок гардероб се слива деликатно със стените, а стъклена врата придава простор на малката стая.

Дизайнерите изкусно са успели да добавят в това компактно жилище дори баня за гости, освен банята с вана към голямата спалня. Решени в бяло и черно, и с различни геометрични форми, допълнени с елементи от дърво, тези две помещения привличат вниманието с практичност и стил.

Компактен, изискан и комфортен, този малък апартамент ни показва чудесните възможности за умело усвояване на неголеми пространства с помощта на пастелните тонове и женствени детайли.

Онлайн магазин на GRANDecor