Уютът в един дом се определя от много фактори. Местоположението, гледките наоколо, архитектурата, практичността на помещенията, екстериорния и интериорния дизайн са основните.

Избрахме за вас една страхотна едноетажна къща в Испания. Нейните собственици Силвия и Луис са на средна възраст, имат вече порастнали, самостоятелни деца и решават да променят живота си, като се заселят в този дом през летните месеци на годината.

Позицията на къщата е идеална – сред красива природа, зелена растителност и уникална гледка към морето. Малък басейн и прекрасна веранда са позиционирани така, че да се възползват от неповторимата морска картина.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Мечтаната уютна ваканционна къща

Основна особеност на тази уютна едноетажна постройка е изборът на естествени материали. И външните и вътрешните стени на дома са облицовани с дървени греди, съобразително тонирани в кремаво и бяло. Вратите в унисон с капандурите на прозоръчните рамки и с лампериите по стените и таваните са боядисани в бяло. Този цвят е един от най-подходящите за летен ваканционен дом. Съчетан с естественото дърво на пода и с детайли в светла цветова гама, той създава истинска релаксираща атмосфера.

Ратанови рафтове, плетени рогозки и мека мебел с памучна тапицерия са малка част от факторите, създаващи уют в помещенията. Всекидневната, както всички останали стаи, стилистично е решена чрез обзавеждане с естествени материали. Особено красиво на белия фон тук се открояват подбраните цветни акценти. Дамаската на дивана и вазите с градински цветя носят пъстрота и свежест, а бледосините феерични пердета и светлосивото кресло акцентират нежно с тона си.

Хол с цветен диванНастолните лампиони, цветните свещници, помощната масичка за книги и таблата със сервиза за чай на масата са друга съществена част от дребни детайли, подсилващи домашния уют.

Всички помещения са разположени по дължина на къщата и имат еднакво добра гледка през прозорците. Библиотека с красиви дървени рафтове се простира в близост до хола. Шафчета, рафтове и плотове – всички са изработени от естествено дърво и са декорирани с красив, масивен обков.

Кухня с трапезарияКухите пространства под скосовете са незабележимо превърнати в мини килерчета в близост до трапезарията и кухнята. Всеки сантиметър от пространството е уползотворен с мисъл и цел.

Спалнята е уединена в края на къщата. Пространството е скромно и скосено, но практично усвоено. Голямо легло, вграден гардероб, скрин, масичка и кресло за отмора изпълват стаята. Малки прозорци с нежни пердета и невероятна гледка към басейна, както и акценти от естествено дърво будят усещане за покой и релакс.

Уютна спалняПредимство при реновирането на този уникален дом е решението да се запазят някои приятни нотки от миналото. Големите отваряеми врати към верандата с малките си квадратни прозорчета са една елегантна част от общата визия на сградата. Максимално разтворени, те ни извеждат навън под навеса и ни предоставят уникалната гледка към морето. Зеленината в двора успокоява и завършва романтичния облик на дома.

Има места, където ни се иска да останем завинаги. Този дом e едно от тях!

Онлайн магазин на GRANDecor