Стил и идейност в уютна гарсониера

Стил и идейност в уютна гарсониера

Независимо от площта си всяко жилище трябва на първо време да е уютно и практично. В ограничените пространства задачата е значително по-сложна, но има дизайнери, които приемат предизвикателството и се справят отлично.

Подбрали сме да ви покажем една уютна гарсониера, обзаведена в скандинавски стил и красиви цветове.

Светлината е приоритет в жилището. Както добре знаем, този факт допълнително уголемява пространството. За целта по прозорците няма поставени щори и пердета, а дограмите са боядисани в снежно бяло.

Цялостният фон на жилището е светъл – бели стени и таван, бледо кремав дървен под и преобладаващи мебелни конструкции в бяло. На целия този пастелен и свеж фон, дизайнерът е поставил ярки цветови акценти чрез част от обзавеждането и декорациите. Открояват се сив диван, кафява маса, пуфове в охра, резедав скрин и лампиони в жълто.

Тук ще откриете красиви идеи за малък апартамент. Холовата масичка от две вграждащи се части е една от тях. Щайгата, като поставка за книги и преносимата рамка за закачалки в хола са особено свежи решения. Висящата от тавана сгъваема мрежа за плодове в кухнята е оригинална идея за всеки дом с ограничени пространства.

Осветителните тела са семпли, с овални форми и високо поставени в близост до тавана. Това също е начин да се отвори визуално площта в помещението.

Традиционно прието в малките апартаменти е максималното използване на площта и скритите местенца в стаите. И в тази уютна гарсониера дизайнерите са се съобразили с този факт. Спалнята е поставена в единия ъгъл на помещението, в ниша, позволяваща усамотение и релакс. Над леглото на тавана са поставени шкафове за съхранение, а на дъното им нежни лунички придават особена романтика и интимност в този кът.

Цветните килими и постели по пода подсилват допълнително чувството за домашен уют. Картините по стените пък носят артистичността на жилището.

В паралел с по-цветната холова част, кухнята е решена изцяло в бяло. Това създава комфорт за домакинята и допълнително усещане за простор в жилището.

Балансът на цветове е едно от най-важните фактори при избора на интериорен дизайн в малко жилище. Този дом е отличен пример за това как и с малки цветни нотки на бял фон можем да запазим пространството свободно.

Красотата, стилът и удобството са в отлично съчетание в този дом.

Онлайн магазин на GRANDecor