Мечтаната уютна ваканционна къща

Има места по света, които съчетават всичко необходимо, за да ни накарат да се чувстваме добре. Именно такова място е домът на архитект Амадор Калафат-Бускетс в Майорка, Испания.

Преди 32 години любовта го отвежда в Хамбург, където среща своята съпруга и заживява в Германия. Това обаче не е в състояние да го накара да забрави за прекрасната природа, красотата и морския дъх на Майорка. Амадор създава с любов една уютна ваканционна къща на родния си остров, в която отмаря със семейството си всяко лято. Нека се насладим на този разкошен дом заедно.

Архитектурните традиции на острова са заложени в проекта на тази приказна къща. Каменната облицовка, глинените плочки, дървените щори и капандури са първите белези на испанската визия. Впечатление прави и прекрасната градина с големи живи растения. Дървета, храсти и много цвят присъстват в двора на къщата.


 

От магазина: Обзавеждане в земни цветове


 

Дървеният навес с цикламените цветя, ратановите столове и масата за хранене на верандата предразполагат към домашен уют и спокойствие още отвън. Ароматът на билки и подправки в саксиите, на лавандула и пресни лимони се рее из въздуха наоколо.

Големи дървени порти с метален обков ни пропускат в тази уютна ваканционна къща. Пространствата са отворени, а помещенията преходни и просторни. Предимство е естествената светлина, проникваща навсякъде в помещенията. Гредоредите по тавана и масивните мебели придават автентичен вид на дома. Бели и кремави нюанси са предпочетените цветове за интериора, а дърво и нежни, памучни материи присъстват навсякъде в обзавеждането. Завесите са в бяло – плътни и меки. Свещници и стъклени вази красят пространството в хола. Полилеите са изумително красиви, в унисон с атмосферата наоколо.

Кухнята е тонирана в светли цветове, а старинна дървена маса и ниски двукраки столчета грабват вниманието от пръв поглед. Каменната мивка е истински шедьовър, а позицията на печката, вградена в коминското тяло, е отлично решение на архитекта. Изчистената визия на кухнята я прави практична и елегантна.

Спалнята е моделирана в духа на Средиземноморието. Тук откриваме леки памучни постели по леглото и пода, дървена масичка и красиво огледало.

Този дом ни кара мечтаем за живот далеч от града, изпълнен с много слънце, спокойствие и романтика. На това се казва къща и градина за пример!

Онлайн магазин на GRANDecor