Уникална хижа с интригуваща форма

Уникална хижа с интригуваща форма

Kezmarske е уникална хижа с интригуваща форма. Истински шедьовър на съвременния дизайн! Печелил приз от Atelier 8000, този дизайн за пътешественици се намира сред високите словашки Татри, буквално приземен като солиден куб сред безкрайни гледки. Досущ като метеор от космоса.

Закотвена деликатно на единия си ъгъл, тази уникална хижа описва динамиката на контекста си чрез форма, ориентация и интериори. Построена е от смолата и дървесината на червен смърч, обкантена в уникални отразяващи материали. Те не само и придават футуристична лекота на екстериора, но и активират фотоволтаични клетки, които предоставят ценно отопление и светлина, дори и в най-дръзките метеорологични условия. Интериорните решения са в рязък контраст с екстериорната чудатост.

Посетителите са посрещнати от топло светло дърво във всяка повърхност на сградата, красиви слоести модули те предизвикват да се отпуснеш. Силно разпознаваем и предизвикателен терен – изумителна форма в пространството – уникална хижа предлагаща топлина и уют за уморения пътник. Същинска доза вдъхновение!

 

Онлайн магазин на GRANDecor