Уникален дизайн на спалня в малко студио

Полукръгла платформа за спане в студио

Малките жилища имат едно голямо предимство – могат да изглеждат щуро и нестандартно. Причината за това е липсата на достатъчно площ, което пък отключва възможността за реализиране на нетипични идеи.

Ще надникнем в студио, разположено на скромните 32 кв.м. Интресното тук е, че пространството е използвано вертикално, което позволява присъствието на повече детайли.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Идеи за малки спални

Спалнята е реализирана като полукръгла платформа високо към тавана. Достъпът до там е посредством малка кокетна стълба. Отворът, извеждащ  до леглото, е квадратен и голям толкова, колкото е необходимо да се премине. Единственото присъствие отгоре е това на матрака, нощните шкафчета и саксия с красива орхидея в ъгъла.

Особено важен детайл за визията на студиото е избора на цветове. Както неведнъж сме споменавали, за малките площи перфектният избор е бялото. Тук е избрана комбинацията с тъмно дърво за подова настилка. Отлично е съчетан с лампиона, черните декоративни възглавнички и кутии за съхранение.

Полукръгла платформа за спане в студиоОткрива се и трети цвят в малкото жилищно прострнство и това е кафяво. В този тон са избрани вече споменатата полукръгла платформа и столовете около масата за хранене. Паралелът на цветове в подобни жилища е наистина от основно значение, а естествената светлина подпомага усещането за повече свободно място.

Когато разполагаме с неголеми помещения е важно да уползотворим всеки кът от стаята. Това са следвали и дизайнерите на това студио. Площта под платформата е чудесно място за позициониране на кожено кресло с ретро визия и малка холова масичка за разчупване на обстановката. Картините по стената са стилни и семпли в черно бели мотиви. С безценната идея за издигнатата спалня е отворено достатъчно жилищно пространство за ежедневието.

Долната част на платформата е оборудвана с лунички, които придават допълнителна романтика в обстановката. Останалите осветителни тела са подчинени на цялостната концепция на интериора – висящи, настолни и вградени.

Кухнята и банята също са тонирани в бяло и имат своето собствено очарование.

Колко малко му трябва на човек – свежи идеи и готовност за импровизации.


 

Обзавеждане за спалня от GRANDecor


 

Онлайн магазин на GRANDecor