Уникален скандинавски дом с неголяма площ

Уникален скандинавски дом с неголяма площ

Скандинавският стил в интериорния дизайн все по-убедително навлиза като предпочитана тенденция. Особено търсен е ефектът от него при обзавеждането на жилища с по-малки размери. Заради изчистените линии и преобладаващото бяло, този дизайн предлага допълнителни възможности за импровизация.

За да се уверите колко красив и удобен може да изглежда един сравнително малък апартамент, ще ви отведем в един уникален скандинавски дом. Разположен е на площ от 87 кв.м, които са уползотворени максимално практично.

Светлината е важен фактор при подобен тип стилистика. Прозорците са големи и позволяват навлизането на голямо количество естествена светлина в стаите. Там където се налага, светлината се подсилва посредством достатъчно количество полилеи, луни, аплици, настолни лампи и подвижни лампиони.

Архитектурата е основното предимство в този уникален скандинавски дом. Преходността на помещенията е особено интересна. Красива преградна стена с голяма стъклена витрина разделя пространствата на хола и кухнята. Това позволява разграничаването на стаите, като същевременно не се ограничава прихода на светлина в помещенията. Всичко е предимно бяло, което е и класическата визия, очаквана при избора на скандинавски интериорен дизайн.

Конструкциите на дървените мебели  – столове и маси са подбрани в черно, което създава и нужния контраст в обстановката. Белите облицовки и нежните пастелни акценти в стаите си кореспондират отлично в тази изчистена от излишни мебели среда.

Кухнята е една от най-красивите стаи в дома. Бяло, черно и инокс си партнират отлично върху семплите повърхности и мебели. Уникален полилей от мед заема позиция над трапезарната маса. Столовете са с интересна визия. Определено, удобството и красивата форма са надделяли при техния избор. Бялото дюшеме е балансирано с черна черга от фин памук на пода. Трикраките столчета с винтидж стилистика до прозореца са също част от очарованието на помещението.

Спалнята е в същите тонове и се отличава с нежна, женствена и леко романтична визия. Тя включва дюшеме, дограма, стени и ламперии в бяло. Не бихме пропуснали да отбележим и работния кът, декориран подобаващо с огледала в различни форми на стената.

Уникалността на този дом се крие в доброто разпределение на площта. На пръв поглед отделени, помещенията са плавно свързани едно с друго чрез големи двукрили врати.

Интересно хрумване на добър дизайнерския екип.

Онлайн магазин на GRANDecor