Уникален реновиран дом в черно и бяло

Уникален реновиран дом в черно и бяло

Преобразена за периода от две години, тази стара плевня в Golčův Jeníkov, Чехия е превърната в уникален реновиран дом. Със скандинавско излъчване и голяма доза уют, тя е дело на дизайнерите от Studio OOOOX. Няколко неща впечатляват от пръв поглед:

  1. Белият цвят от пода до тавана в контраст с черни мебели и облицовки. Макар и запазена тухлената конструкция по стените и пода е изцяло оцветена в бяло. Това видимо разширява пространството и носи свежестта на скандинавския стил. Паралелно с белотата, другият основен цвят е черния –  класическо и стилно решение за всяко от помещенията.
  2. Тухла, дърво и метални конструкции са в основата на добрата визия. Стари гредореди, решетки на прозорците и стилни тухлени стени издават възрастта на постройката. Въпреки всичко, модерната визия на мебелите кореспондира отлично с пейзажа наоколо.
  3. Красиви старинни полилеи. Предпочетени са решенията за висящи и настолни лампи, носещи чара на миналото. Съчетани с красивото обзавеждане се получава прекрасен синхрон.
  4. Големите прозорци допускат много естествена светлина, която отразена в белите стени и пода създава усещането за допълнителен простор.
  5. Преходността на помещенията е предимство и придава уют. Съобразено с височината на долното и горното нива, спалнята е позиционирана в горната част. Така, дневният тракт разполага с повече площ и простор.

Този уникален реновиран дом е реален пример за успешно обзавеждане на къща, въпреки избора за интериорен дизайн само в черно и бяло. Предизвикателно и стилно!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor