Тропически курорт в рая

Тропически курорт в рая

Навярно всеки се е питал дали рая наистина си има място тук на земята…ДА! И то е в Бразилия! Това е тропически курорт Tivoli Ecoresidences Praia do Forte.

Разположен до рибарското селище Praia do Forte на брега на прекрасен плаж, комплексът включва 42 невероятни къщи. Те са построени от камък и дърво и очароват със своите сламени покриви. Това интересно решение е в пълна хармония с тропическото местоположение и живописна природа на курорта.

Забележително е разпределението на пространството на втория етаж на всяка къща. Разделено условно на две половини, едната от тях се заема от просторна стая с 2 панорамни стъклени стени. Останалата част е площадка от дървени греди, която представлява своеобразна стая под открито небе. Тук се разполага неголям отлично поддържан басейн и открит кът за почивка и слънчеви бани. Откритите части са заобиколени от фин стъклен парапет.

Интериорът във всяка къща създава усещането за стил и удобство. Уютната спалня с голямо удобно легло приканва към блажена почивка. Впечатляваща е и масивната дървена плъзгаща се врата, която води към банята. Тя е в светли, натурални цветове и предразполага с изчистеното си и модерно обзавеждане.

Зеленината, която изпълва всяко кътче от този тропически курорт е всъщност един добре проектиран цветен и горски парк. Отделните къщи са перфектно разположени, предоставяйки достатъчно място за уединение, но и не достатъчно, за да се почувствате откъснати и самотни.

На разположение са три ресторанта, четири бара, осем басейна, четири тенис корта, амфитеатър, спа център, салон за красота и три сауни.

Как да не се вдъхновим!

via