Тавански апартамент с оригинален интериор

Различен поглед на понятието оригинален интериор

Този тавански апартамент с оригинален интериор ще ви изненада приятно. Дело е на Nookarchitects и се намира в Барселона, Испания. Основната особеност на този елегантен проект е различието. Характеризира се още с максимално изчистени пространства, минимално количество мебели, ярки цветове и подсилена употреба на дърво.

Наблюдаваме едно нестандартно решение за обособяване на таванския апартамент в две отделни зони – дневна и нощна. Дневната е приоритетна и заема значително по-голяма площ. Към нея спадат кухнята и хола, които са отделени чрез стена, пресечена на две места, без врати. Обзавеждането е оскъдно.

Като че ли всичко в този оригинален интериор е направено с остатъци от строителни материали. Плоскости от светло дърво служат за нарове и облицовки в хола, а тухли са в основата на масата. Столовете са тапицирани в красив десен на пастелен тюркоаз. Това е съобразено и с междинните стени, които са оцветени в подобен нюанс. Мебелите са дело на Casa Jornet.

Интересно е решението подът да е единствено от гранитогрес. Липсата на настилка от мек и топъл материал е поредната капка различие в този оригинален интериор. Между кухнята и трапезарията подът е особено ефектен. Шестоъгълни фигури се преливат в хамелеонови нюанси от сиво и маслено зелено до тъмно синьо и черно.

Таванът е бял, с нестандартна форма със скосове и старинен гредоред. Изглежда несъвършен, но за сметка на това наследството от миналото издава особена емоционалност.

Спалнята заема особена част от пространството. Обособен е един сектор, който атрактивно е отделен от останалата площ с нежна едноцветна завеса. Зад нея има една голяма закачалка и скрин, който играе ролята на импровизиран гардероб. Таванът в тази част е снижен, за да може в междинното пространство да се позиционира матрак за спане. Елегантно и семпло решение, до което се достига чрез метална стълбичка.

Когато разгледате този нестандартен апартамент ще се уверите, че количеството мебели и декорация не е задължително условие за добрите резултати в интериора.

източник

Онлайн магазин на GRANDecor