Съвременна къща за почивка на брега на езеро

Съвременна къща за почивка на езеро

Една от мечтаните локации за фамилна вила е на брега на езеро, сред тишината и свежестта на природата. Подобна локация предлага невероятни възможности за пълноценен и активен отдих. Представяме ви един такъв дом, изграден в живописна крайезерна вилна зона. В тази къща е предвидено всичко необходимо на едно семейство да прекара незабравими почивни дни в компанията на близки и приятели.

Основната жилищна конструкция е построена върху невисокия каменист бряг на природно езеро. Освен нея, в имота е изградена и отделна къща за гости. За допълване на комфорта е предвиден и неголям спа-басейн на едно от разчупените нива на обширната тераса.

Малък басейн с гледка към езероВ архитектурния дизайн е заложено на модерна визия, която обаче се вписва прекрасно в околната среда поради подчертаното присъствие на естествени материали. Това присъствие се вижда ясно в дървената облицовка на сградите, дървените тераси и пристан, както и в дървените и ратанови градински мебели. Къщата впечатлява и с големи прозорци, които заемат целите стени на фасадата откъм езерото, предлагайки живописни гледки.

Разпределението и оформянето на вътрешното пространство е ориентирано към създаване на оптимален комфорт и функционалност, но и към максимално размиване на границата между вътре и вън. Модерният стил е водещ и в интериорния дизайн, с подчертано присъствие на стъкло, инокс, гранит и повърхности от полирани композитни материали. Мебелите са със съвременен дизайн, а цветовата гама е предимно монохромна.


 

От магазина: Съвременно обзавеждане за ваканционен дом


 

Жилищната площ е разделена на два етажа, като на долния са разположени кухня, трапезария и хол в едно общо пространство. Белия ъглов диван е обърнат към прозорците, за да могат гостите да се насладят на прекрасната гледка. Стената до него е разнообразена с красива стенна декорация от дърво, а на отсрещната страна откриваме модерна камина с гранитна облицовка. Стълбище от дърво и стъкло разделя условно кухнята и трапезния кът, решен също в бял цвят.

Етаж от къща с отворен планНа горния етаж са разположени спалните със скосени тавани и асиметрични прозорци, разкриващи чудесната природна картина отвън. Следвайки приница „по-малкото е повече“, те са обзаведени семпло, с най-необходимите мебели, но въпреки това осигуряващи необходимия комфорт за приятна семейна почивка.

Онлайн магазин на GRANDecor