Отлични решения или съвременна българска архитектура

В последните години хората предпочитат да живеят сред природата. И в това има резон, разбира се. Да имаш къща и градина и да се радваш на чистия въздух е доста по-приятно решение, пред това да си затворен в апартамент сред замърсената градска среда. Днес ще ви покажем една красива комбинация от съвременна българска архитектура и модерно обзавеждане за къща.

На първо време сме впечатлени от изчистената визия на дома. Къщата е разположена на хълмиста местност в близост до София, а проектанти са професионалистите от I/O Architects. Площта около постройката е засята с красив райграс, а стените от живи плетове около дома допълнително обогатяват зеленината в района. Това решение за жива ограда е отличен избор при нужда от уединение и неприкосновеност.

Красивата модерна постройка е с отворен план, а замяната на плътни стени с големи прозоръчни рамки е стилно, съвременно решение. Наличието на френски прозорци е гаранция за навлизането на максимално количество естествена светлина във всяка точка на дома. Това е и едно от предимствата, добре предвидени в проекта.

Друга предпоставка за стилната атмосфера в тази съвременна къща е изборът на цветове. Предпочитанието на пастелни тонове в паралел с черно и бяло е страхотен избор за интериорен дизайн. Екстериорната визия е изцяло в черно и това взаимодействие на тонове не ни натоварва допълнително. Поглеждайки към зеленината отвън, картината се завършва окончателно.

Минималистично обзаведен, този дом се отличава с изключителни попадения в дизайна. Преносими лампиони, големи картини и удобни меки кресла са само част от очарованието в интериора. На доста места в дома са предвидени кътчета за релакс, оборудвани с удобни столове и масички.

Естествените материали са основен източник на енергия в дома. Подови настилки с красиви шарки, облицовки и ниски наземни модули за съхранение – всичко е премерено и поставено на подходящо място.

Интересна е позицията и на кухнята. Тя е семпло решена в черно и няколко топли нюанса в трапезарната част. Разположена е точно над гаража на къщата, а достъпът между тях е посредством дървено стълбище. В паралел с визията му, таванът в кухненското пространство е облицован с летви от дървесина в същия тон.

Подходът, от гаража към жилищната площ – хол и кухня е едно практично и интересно хрумване на архитектите. Сам по себе си, гаражът е своеобразна витрина, т.к две от стените му са стъклени.

Банята в къщата е в унисон с концепцията на общата визия. Прави линии, черно и бяло, елементи на слюда и ярко жълт акцент.

Красив басейн на двора е логично продължение на семплата веранда и зеленина наоколо. Тъмната му облицовка напълно съответства на стилния черен екстериор на къщата, а скритото осветление по фасадата е част от романтиката през нощта.

Този дом е пример за съвременна българска архитектура, съчетание на семпъл дизайн, практична обстановка и много домашен уют. Струва си да се види!

Снимки: Assen Emilov

Онлайн магазин на GRANDecor