Съвременна бразилска архитектура

Съвременна бразилска архитектура

Тази невероятна къща в Сао Паоло, представител на бразилската архитектура, се нарича MM House. Построена от дърво и бетон, тя е очарователна и почти нереалистична. Красотата на това имение, наподобяващо на пръв поглед селска къща, се допълва от естествения природен пейзаж на дървета, поляни и хълмове. Използването на елементарни геометрични форми в екстериора, съчетани със скъпи материали, създават усещане за чистота, хармония, класическа простота и свобода – това е модерната бразилска архитектура. Тя е оставила отпечатък във всяка една от общо деветте спални, десет бани, три дневни, две кухни и басейн.

Подовете и стаите на къщата са покрити с дървени греди, които допринасят за чувството на топлина и домашен уют. Просторната всекидневна продължава в тераса и свършва пред перфектен басейн с кристална вода, заобиколен от красив пръстен млади дръвчета.

По отношение на интериора всичко е идеално подредено. Мебелите са ниски, няма прегради пред погледа, а цветовете са топли и неутрални, в гамата на кафявото. Някои от стаите се открояват със сив таван или под, мозаечно декориран с квадратни плочи. Интересен елемент в обзавеждането е изборът на холна маса. Тя представлява голям неправилен пръстен, отрязан от стеблото на старо дърво.

Кухнята, разположена в самата всекидневна, изглежда като че ли безкрайна с дългия си плот за хранене и красиви дървени столове.

Модерната бразилска архитектура в този дом просто спира дъха ни.

via