Елегантно студио в скандинавски стил

Елегантно студио в скандинавски стил

Жилищата тип студио обикновено са с неголеми размери и със сигурност е особено подходящо да заложим на скандинавския стил в обзавеждането. Светлите цветове, изчистената визия и семплата атмосфера са предимство, което безспорно принадлежи на този стил.

Ще разгледаме интериора на малък апартамент в Гьотеборг, Швеция. Оформлението на дизайна е дело на Ема Фишер.

Основният тон, който наблюдаваме е традиционно бял. Особено подходяща е комбинацията с меки естествени цветове, употребени при избора на аксесоарите и акцентиращите елементи. Красиво допълнение към нежната домашна атмосфера са малките живи растения, създаващи усещането за топлина и натурална свежест.

Конструкциите на мебелите са семпли и олекотени, а осветителните тела са с атрактивна индустриална визия – малки, ефектни, висящи. Непретенциозната закачалка тип летва на стената, сгъваемите нощни лампи и плетените кошници и кашпи са само малка част от очарователните акценти в дома.

Тясно и дълго пространство обединява кухнята и трапезарната част. Неподправена белота изпълва помещението, а стилен фигурален тапет на свободната стена срещу шкафовете както и красиви растения по плота, цветарниците и пода, буквално оцветяват обстановката. Симпатични столчета красят пространството около масата. Нестандартната им визия е в абсолютен синхрон с цялостната стилистика на студиото.

И тук, традиционно за скандинавския интериор липсват пердета и щори по прозорците. Отсъствието им придава допълнителен простор в помещенията. Неограничено количество естествена светлина навлиза във всеки кът на стаите.

Неутралните цветове, еднотипните мебели, меките цветни акценти, присъствието на жива растителност и естествената светлината са основните причини жилищата, декорирани в скандинавски стил, да се толкова очарователни. Постигането на подобен дизайн в малки площи е все по-търсено и модерно решение. Семпло, стилно, красиво и елегантно!

Онлайн магазин на GRANDecor