Стилна и модерна къща в алпийски стил

Домовете в Алпите са известни в цял свят със своите традиционни интериори, които никога не излизат от мода. Дори в съвремието ни много от модерните сгради там са проектирани с тази концепция. Днес ще ви покажем нещо малко по-различно – една модерна къща в алпийски стил. С този проект, дизайнерите ни показват нов прочит в тази посока. Ще се уверим, че няма начин съчетанието на вековните традиции с изисканата модерна визия да не дадат положителен резултат.

Алпийският стил в къщите сам по себе си изисква стръмни покривни линии, щедри настилки, големи прозорци и голяма жилищна площ. Все условия, подходящи за комфортен живот сред планините. Къщата, която ще разгледаме притежава всички тези особености. Облицовката и на фасадата, и на помещенията отвътре е от естествени дървени повърхности. Налице са типичните гредореди и масивни конструкции в сградата.

Така традиционният контраст на светли и тъмни тонове в къща с алпийски стил също присъстват в интериора. Натуралното светло дърво е в синхрон с тъмни подове или черни греди по тавана. Тази особеност е важна при търсенето на ефект в този стил интериор.

Тук идва и модерният елемент – обзавеждането. Кокетна мека мебел с метална конструкция, плюшени плътни завеси по прозорците и черен полилей с рамка от меки пера са основните съвременни елементи, кореспондиращи с вековните алпийски традиции. Плавният преход на традиционното към модернистичното всъщност е причината визията да е семпла и стилна. Старата камина, ловните трофеи и чергите на пода не отстъпват позиции пред високите лампиони, кожените кресла и тапицираната в плюш масичка в хола. Напротив – внасят равновесие и очарование в помещенията.

Спалните ще ви очароват. Всеки детайл в обзавеждането носи своето въздействие. Модерната картина на стената и лампиона на нощното шкафче си кореспондират отлично с горския фототапет на стената и дори с одеялото на леглото. Повърхностите са масивни и дървени, което внася нужната доза топлина и уют в обстановката. А какво по-необходимо от чувство за закрила сред усоите на планината?!

Тази модерна къща в алпийски стил е като сбъднат сън! Скосеният покрив й придава романтичен облик, а меките памучни материи в интериора носят усещане за уют и комфорт. Елегантният прочит на дизайнерите е достоен за уважение.

Онлайн магазин на GRANDecor