Стилен тавански апартамент от български дизайнери

Стилен тавански апартамент от български дизайнери

Начинът ни на живот през годините със сигурност е в състояние да повлияе при определянето на стила на собственото ни жилище. Ще ви представим един стилен тавански апартамент, който е истинско вдъхновение за своите собственици и създатели – архитект Димитър Караниколов и интериорния дизайнер Венета Николова. Двойката създава Loft 96 в София, след като се мести да живее тук от Лондон. Разглеждайки галерията ще откриете акценти, които несъмнено са повлияни от битието в британската столица.

Този модерен интериор е следствие от двегодишни реконструкции и модернизация на помещенията. Резултатът е повече от отличен – изискани форми, богати текстури, поръчкови мебели, впечатляващи детайли и художествен усет за съвременен дизайн.

Всяка форма и детайл в този дом са подбрани с точно и ясно предназначение. Високата част на апартамента е със скосена таванска площ, но това е използвано идеално от дизайнерите. Впечатление правят раздвижените пространства и преходността им. Големите вратопрозорци позволяват достъпа на естествена светлина. Изборът за тон за пода е дърво с цвят орех, а елегантната облицовка на стените е в графит. Кожените мебели, масивните скринове, индустриалните детайли в обзавеждането, тухлените стени са само малка част от чара на този стилен тавански апартамент.

От магазина: Обзавеждане в индустриален стил

Естествените материи, състарените мебели и ретро мотивите са част от стила на всички помещения. Дори кухнята носи този елегантен привкус от миналото. Фигуралният теракот в зелено и бяло ни връща години назад.

Спалнята в този тавански апартамент е интимна и въздействаща. Основа на матрака са дървени палети, а гардеробът е изработен по поръчка и има визията на голям кожен куфар. И тук естествената светлина е водеща, а в случай, че трябва да се затъмни са монтирани тежки блекаут завеси в черен цвят.

Осветителните тела в жилището са настолни или висящи от тавана, но задължително с ретро излъчване. Библиотеката и работното кътче са допълнение към ефектността на пространството.

Банята е едно от най-модерните помещения в дома. Стъклена стена разделя умивалника от душ кабината, а цветовете отново са тъмни и наситени.

Това жилище е разтърсващо добро! Уверете се сами!

Онлайн магазин на GRANDecor