Впечатляващо стилен монохромен интериор

Предизвикателството стилен монохромен интериор

В интериорния дизайн има няколко хода, които биха могли да донесат конкретна чувствителност и завладяващ ефект при обзавеждането. Един от тези успешни методи можете да видите в този стилен монохромен интериор.

Предстои да разшифрираме предимствата на този дизайн. Да заложим на монохромно излъчване означава да изберем един основен тон, на фона на който всички акценти да изпъкват в пространството. Придържането към основния цвят и неговите сходни нюанси придава изчистена и особено изискана визия на дома.

Класическите вибрации на този апартамент ни напомнят автентичността на скандинавската архитектура. Това вероятно е така, благодарение на избора за монохромен интериор. Проектът и визуализацията са дело на дизайнера Анастасия Андрейченко. Комбинацията от цветове, текстури и форми е основното очарование на този дом. Удобство и уют бликат от всеки ъгъл на помещенията.

За фон, авторът е използвал снежно бяло. Класически приом, върху който всеки избор на тон изглежда свежо и автентично. Надграждането, дизайнерката е изразила с всички нюанси на сивото – от светло, през пастелно и наситено тъмно, чак до черно.

Жилището е разделено на три части, като всяка от тях е изпълнена в монохромен дизайн. Простотата в избора на цветове е основния фактор, който напомня скандинавско излъчване. Бели стени, дограми и тавани в категорична комбинация с шкафове, мека мебел, картини, осветителни тела, завеси и подова настилка в разнообразни нюанси на сиво и черно.

Нестандартните форми, употребени в  декорацията са символ на модернизъм и предизвикват вниманието ни от пръв поглед. Геометричният спектър на елементите е разнообразен и интересен. Осветителните тела с фина нестандартна конструкция, напомнят на сложни пирамиди.

Красиво е решението за гръб в кухнята. Стените представляват своеобразна черна дъска, на която с тебешир са изрисувани надписи и картинки. Намираме го за оригинално решение с функционална цел.

Ако все още се колебаете дали това е вашият дизайнерски подход, вгледайте се и в декорацията. Нежна ваза с бели лалета на трапезната маса, малки рамкирани графики, опростена конструкция на работен плот и малки чернобели възглавнички за акцент по дивана – всеки от тези елементи носи своя принос за общата визия на апартамента.

Не е ли очарователен този интериор?

Онлайн магазин на GRANDecor