Стилен мезонет със съвременна визия

Стилен мезонет със съвременна визия

Напоследък предпочитанията на хората все по-често се свеждат до жилища с нестандартна архитектура, модерно обзавеждане и декорация в земни тонове. Днес ще ви покажем един стилен мезонет, разположен в центъра на Киев, дело на архитектите от Lera Katasonova Design.

Жилището е част от стара сграда, оставила наследството от високи тавани, отворен тип пространства, широки стени и сводести прозорци. Всичко това е предпоставка то да се превърне в удобна и уютна жилищна площ.

Зонирането на две нива е предимството на този стилен мезонет. Партерната част е с обособени коридор, офис, баня за гости, кухня с трапезария и голяма холова част. Второто ниво е преобразено в зона за сън и отмора и включва хол, спалня, гардеробна, баня с тоалетна, детски спални и пространство за игри.

Приоритет при избора на стил и дизайн в жилището са материалите, които са предимно естествени. Дърво, камък, метал и стъкло присъстват навсякъде в помещенията. Дори дамаските на мебелите са избрани от естествени памучни материи. Симбиозата от всички тези елементи, в съчетание със земна цветова гама създават усещане за топлина и уют в дома.

Бяло, кремаво, през млечно сиво и слънчево жълто са вплетени елегантно в естествените материи на част от обзавеждането. Ситните флорални мотиви в ниската част на завесите е красиво и ефектно решение за хола.

Дървеният паркет с наситен цвят е стилен акцент в концепцията на интериора. Витите стълби в ъгъла на хола и паравана от фини летви в холовото пространство следват същата линия. Прозрачният стъклен парапет отваря допълнително площта и си кореспондира отлично с холовата масичка за кафе и декорацията върху нея. Големите кашпи с растения под стълбището са отлично решение за свежест в интериора и максимално усвояване на жилищната площ.

Мебелите са с елегантни форми и съвременна визия. Те са еднотонови и изработката им се отличава с комбинацията от дърво, текстил и кожа.

Осветителните тела са ефектен детайл в обзавеждането. Те са с геометрични форми и присъстват във всяка от стаите на жилището. Всички, тенденциозно са подбрани в бяло и впечатляват с разнообразните си позиции във височина.

Липсата на много декоративни детайли в аранжирането не претрупва излишно обстановката, a напротив. Всеки акцент и дребен детайл е на правилното място.

Специфичното зониране на помещенията в мезонета, както и избора на тонове и материи в пространството са отличен избор на дизайнерите. Разгледайте и вземете идеи за дома си от този красив двуетажен дом за модерни хора.

Онлайн магазин на GRANDecor