Стилен компактен апартамент със семпла визия

Стилен компактен апартамент със семпла визия

Предстои да разгледаме едно интересно жилище, разположено в Милано, Италия, на площ от 60 кв.м. Този стилен компактен апартамент, носещ модерното име CPR by + R. Piurre ще ви очарова.

Жилището е с малки размери, но със строга подредба и ясно изразени линии. Високите тавани са предимство в помещенията. На мецанин нивото са разположени спалнята и офиса на домакините, а на приземния  – кухнята, холовата част и банята.

Според авторката R. Piurre, основната цел при проектиране на интериорния дизайн е била да се съчетаят умело скандинавския стил и елегантния милански модернизъм. Предвид това и малката квадратура на апартамента, употребата на белия цвят за основа е напълно оправдан. Както не веднъж сме споделяли, изборът на светъл тон е задължителен в малко жилище, за да уголеми визуално пространството.

В галерията ще откриете няколко свежи идеи за обзавеждане на малък апартамент. Линиите са изчистени, формите са правилни, а обзавеждането минималистично. Минималният брой мебели осигурява допълнителен простор в стаите.

Прозорците в дома са без пердета и щори, които да спират естаствената светлина в дома. Дограмата е решена в светъл тон, подобно на част от лавиците в стаята. За контраст, подът е направен в тъмен цвят и изпъква на белия фон наоколо. Красиви модерни мебели в нежно сиво, подчертават миланския стил и очарование.

На приземното ниво имаме интересно виждане за коридора. Тапет с изображение на красиви брези е позициониран на стената. Паралелно, на съседната стена, откриваме хоризонтално разположени огледала, вдигнати на около метър и половина над пода. В тях се отразява светлината и се създава илюзията за по-обширно пространство. В допълнение на интериорните решения, жилището разполага с прозорци от трите си страни.

Предимство в апартамента е, че всички основни пространства комуникират помежду си. Единствената затворена площ е между хола и кухнята, но това е избора в зоната за обслужване.

Кухнята е специално проектирана. Тя се отличава с бели шкафове с жълти плотове и сиви акценти, носещи весело настроение. Всеки детайл в тази част на жилището има своето точно предназначение. Красив плот с модерен дизайн се простира от стената, в близост до шкафовете. Акцентиран с жълти столове, той се преобразува от работен плот към удобна трапезна маса.

Силно нагънатата стълба в гланцирано бяло ни извежда до горното ниво. Извивката и размерите й спестяват значителна площ от помещението.

Грабнете идеи за дома от този стилен компактен апартамент!

Онлайн магазин на GRANDecor