Стилен и свеж интериор на малък апартамент

Стилен и свеж интериор на малък апартамент

Търсите ли идеи за малък апартамент? Малкото жилище изисква особено внимание при обзавеждане. Поради ограничената площ се налага да се съобразим с няколко важни изисквания. Ето и по-основните от тях:

  1. Изборът на стил за обзавеждането. На първо място е необходимо да сме наясно какво желаем да постигнем в стилово отношение. Малките пространства изглеждат добре в модерен или индустриален, например.
  2. Определете основният цвят. За предпочитане е да заложите на бяло или светли цветове за основа.
  3. Цветни акценти в интериора. Непременно изберете няколко цветни акцента, за да освежите визията на жилището.
  4. Голямо количество светлина. Малките жилища се нуждаят от повече светлина. Ако не разполагате с достатъчно естествена, не пропускайте да монтирате повече осветителни тела.

Следвайки всичко изброено, днес сме решили да ви запознаем с един стилен и свеж интериор на малък апартамент. Той е дело на дизайнера Людмила Александрова и представлява една красива цветна картина, на площ от 43 кв.м.

Голяма част от интериора е решен в бял цвят. Както знаем това разширява визуално пространството. За тон на стените са ползвани още бледо син нюанс и тапет със ситна орнаментика отново в бяло и светло синьо. Подът, таванът, леглото и диванът са снежнобели. Малката елегантна библиотека с шкафове е тонирана в същия цвят.

Кухненският бокс е оцветен в бледо сив отенък, а в баланс на това шкафчетата и трапезните столове са в ярко жълт нюанс. Леки черни акценти подчертават жълтото и избистрят контраста. Хладилникът, масата за хранене, плотът и гърбът на кухнята са едни от тях.

Жълт полилей над масата и меки памучни възглавници в същия тон допълват общата визия на помещението.

Красиво и практично решение за преходната врата между коридора и останалата част на жилището е бяла, плъзгаща врата.

В унисон с обстановката, таванът е декориран в множество малки лунички. Прозорците са декорирани със семпли ролетни щори в пастелен тон.

В галерията ще намерите практични и стилни идеи за малко жилище. Този дом очарова със свежа и ефектна визия.

Онлайн магазин на GRANDecor