Стилен и модерен минималистичен апартамент

Стилен и модерен минималистичен апартамент

Малка площ, стилни решения, красиви цветове, интересни мебели и прави форми – това е модерен минималистичен апартамент в Киев, Украйна. Проектът е дело на професионалистите от Zooi Design и е отражение на съвременните виждания за модерен дом в интериорния дизайн.

Да започнем с избора на цветове. Всички стени в жилището са тонирани в бяло. Това е трикът за допълнителна илюзия за отваряне на пространството. Подът е тъмен и в контраст с топлите стени. Интересно е решението за кухня в бледо розово и спалня с акценти в бежово, лилаво и синьо. Впечатление прави и изборът на черен цвят в част от мебелировката.

Наблюдаваме едно модерно обзавеждане без излишна суета и елементи. Въпреки минималистичния подход акценти са постигнати чрез употребата на ярки цветове и чрез интересни форми на модулите. Красиво и стилно изглежда черната решетъчна стена зад леглото в спалнята. Този тип етажерки държат пространството отворено и същевременнто позволяват по тях да се разположат максимален брой предмети и книги. Подобна визия дизайнерите са постигнали и в трапезарията и хола, където виждаме акцент с решетки на тавана и стените.

Осветлението е семпло, но ефектно. Предпочетени са ниски тела, тип фенери, както и икономични LED пана.

Гардеробът в спалнята е очарователно нестандартен. Вместо врати, той разполага с релси, по които се набира плат и досущ наподобява на вертикално разположени венециански щори. Оригинално, красиво и удобно!

Удоволствие е да се види банята. Съчетанието на фаянс и дърво, както и нестандартните решения за батерия, мивка, закачалка и огледало са пример за иновация в дизайна.

Гледайки това модерно обзавеждане си даваме сметка, че дори и на малка площ, с определена доза въображение, стил и цветове, можем да обзаведем модерен минималистичен апартамент за пример.

Онлайн магазин на GRANDecor