Стилен и модерен интериор на малък апартамент

Стилен и модерен интериор на малък апартамент

Площите с ограничени размери не винаги са недостатъчни и сега предстои да се уверим, че дават и много стойностни възможности при избора на дизайн. Ще разгледаме един модерен апартамент, разположен в Скопие, Македония, на скромните 35 кв.м. По проекта на жилището работят професионалистите от We Are Proxy. Те постигат изявена чувствителност в обстановката чрез щедри съвременни решения и прецизен избор на обзавеждане.

Нестандартната форма на жилището позволява внасянето на интересни идеи за обзавеждане на малък апартамент. Цялата площ е разчупена, но всеки ъгъл е уместно употребен. Впечатление правят правилните форми и изчистените линии. От едрите до по-дребните детайли, всяка част от дома изглежда подравнена и изискано положена в пространството.

Цветовете са нежни, семпли и близки до натуралните. Белите тавани и светъл под са предпоставка за визуално разширяване на площта.

В едно помещение, разделени посредством чупки и декоративни решетъчни стени са разположени хол, трапезария и кухненски бокс.

Нежни пердета и осветителни тела в бяло са част от обзавеждането. Меката мебел в хола също е решена в този тон и внася допълнителна свежест в обстановката. Стената на хола е облицована в красива ламперия от много светло дърво. По продължението й е позициониран и голям вграден гардероб, който внася много стил и елегантност на стаята.

От същия материал е и облицовката на кухненските шкафове. Това прави прехода в отворената площ по-плавен и изискан. Кухнята е разположена на две съседни стени в Г-образна форма. За да има паралел с околоната визия, дизайнерите са избрали долната част на кухнята да бъде оцветена в бяло. Прозорецът в ъгъла, декоративното пано в съседство и черният гръб на плота са трите оригинални идеи на професионалистите за тази част на жилището.

Трапезарната маса е семпла и подходяща за двамата домакини. Представлява продължение на плота, който се явява разделителна линия между хола и куненската част. Два красиви стола в червено разведряват обстановката, а нишата с прозорец и меко канапе са чудесен пристан за домакинята, когато има нужда да поседне с книга в ръка.

Изчистените повърхности, топлите дървени елементи и игривата цветова палитра изпълват пространството. Акцентът в декорите и минимализмът в обзавеждането са отличен пример за модерен интериор на малък апартамент. Уверете се!

източник