Стилен дом с цветни акценти в Москва

Модерен и стилен дом с цветни акценти

Няма съмнение, че скандинавския стил в интериорния дизайн добива все по-голяма популярност в последното десетилетие. Изчистените линии, правите форми и минималистичното обзавеждане са често предпочитани. Тази визия е както практична, така и семпла и красива. Лесно се поддържа и създава илюзия за простор в пространствата.

Пренасяме се в Москва, в жилище с площ от 90 кв.м., проектирано от професионалистите от Geometrium. Простотата на пастелните тонове, в съчетание с ергономичните характеристики и ярките якценти са отлична предпоставка за модерен дом, проектиран с голяма доза творчески замах.

Типично по скандинавски, този стилен дом с цветни акценти е изграден на основата на два тона – бяло и сиво. Тази монотонност е умело изпъстрена с ярки силни акценти. Влизайки в жилището се впечатляваме от красива червена врата, която разчупва атмосферата и подсказва за настроението в помещенията.

Липсата на врати в основната жилищна площ на дома е интересно решение. На тяхно място са подчертани красиви сводове с бледа облицовки. Кухненската част е разделена от хола с плъзгащи стъклени пана, изглеждащи подходящо и модерно в обстановката.

Холът е просторен и светъл. Сивата стена в коридора е в унисон с ъгловата мека мебел. Цветните възглавнички в синьо, сиво и бяло изпъкват на тъмния фон. Елегантна постелка на пода в черно и бяло райе е балансирана с овалните осветителни тела в черно.

Трапезарията е продължение на холовата част. В нея основен елемент се явява изчистената дървена маса с метални основи, избрана в атрактивен цвят череша. Допълнена от белите пластмасови столове, тази част на дома се отличава с подчертано минималистична визия.

Кухнята е удобна и практична. Бели шкафове, черен гръб от дизайнерски фаянс, дървен плот пред прозореца и ярко жълти бар столове за акцент са модерните дизайнерски решения за помещението.

Типично в скандинавски стил, пространството е лишено от много мебели. Цветът е бял, а за контраст се преливат леки тонове в зелено. Естествената светлина навлиза през големите прозорци, а плътни блекаут завеси затъмняват пространството при нужда. От тази стая има излаз към малка тераса. Практична и удобна, тя е остъклена и там откриваме велосипеда на собственика.

Детската стая е весела и атрактивна и дизайнът е представен на бял фон, стена в бледо синьо, красиви изображения и разнообразие от цветни акценти. Жълто, оранжево, зелено и червено, елементи на точки и копчета – приказни елементи в декора, подходящи за всяка възраст. Впечатление в тази стая правят формите и преобразяването на пространствата. Балконът е усвоен и е превърнат в най-удобния кът за учене, който разполага с голямо бюро и шкафчета и изобилие от слънчева светлина.

Насладете се на свежите решения и създайте своя стилен дом с цветни акценти.

Онлайн магазин на GRANDecor