Стилен апартамент с отворен план в София

Стилен апартамент с отворен план в София

В съвременния интериорен дизайн, когато става въпрос за ограничени пространства, често се прибягва до отворен тип план на дома. Практиката показва, че колкото по-малко разграничителни стени и прегради има в помещението, толкова по-удобно е то за употреба.

Ще се спрем на един подходящ пример за подобно разпределение на площта – стилен апартамент с отворен план. Намира се в София и е проект на българското дизайнерско студио dontDIY. Домът е собственост на бизнесмен с изявена страст към фотографията и пътуванията. Намира се на последния етаж в стара четириетажна сграда от 20-те години на миналия век. Предимството на позицията на сградата е, че кварталът е богат на зелени площи и видимостта от всяко помещение на жилището е привлекателна.

Този красив апартамент е решен с обща жилищна площ, включваща кухня, трапезария и хол. Дървени панелни врати делят пространството от вестибюла. Измазаните стени и частичното присъствие на тухлените орнаменти в бяло придават простор и съвременна визия на жилището. Фeеричните завеси и интересните форми на осветителните тела допълват усещането за уют в пространството.

Кухненската маса от красиво дърво и естествената подова настилка са косвената връзка с природата навън. В подобен тип отворени планове особено значение има избора на осветление. Топла LED светлина огрява част от ъглите на стаята, а нежна издължена пура е изискано решение над масата за хранене.

Цветовете в малките пространства са показателен фактор за общата визия. В това жилище е заложено на чисти и нежни тонове. Фонът е категорично бял, а за основни помощни нюанси са избрани топлите зелен и жълт цвят. Изразени са чрез меката мебел и в конструкцията на стълбището, водещо към горното ниво на жилището. Черни акценти подчертават и допълват обзавеждането.

Зоната за сън е скрита. Отделена е с красива библиотека в бяло и посредством преходна врата. Разполага със самостоятелен санитарен възел, килер и вграден гардероб. Цветово изглежда изчистена и уютна. И тук преобладава снежнобелия нюанс – същински интимен кът за уединение.

Гъвкавостта на проекта позволява изменение на площта на таванското помещение, като самостоятелен кът за спане. Разполага със собствен гардероб и санитарен възел. Кабинетът на първото ниво има всички условия и в даден момент да се преобрази в детска стая, например.

Насладете се на този стилен апартамент с отворен план! Малките детайли на проекта са отличен пример за съвременна практична визия.

Ако този дом ви е впечатлил, надникнете в света и на създателите му чрез това вълнуващо интервю!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor