Стара селска къща, съживена за нов живот

Стара селска къща, съживена за нов живот

Представяте ли си какво е усещането да вдъхнеш нов живот на една стара, изоставена къща? Именно това ще ви представим днес. Пренасяме се на специално място, сред дива природа и свеж въздух.

Всяка стара селска къща може да бъде реновирана и превърната в уютно и удобно място за живеене, било то постоянно или само за почивните дни. Основното правило е да се изберат земни цветове, да се поставят подходящи акценти за изпълване на пространството, както и комфортни и практични мебели в духа на рустик стилистиката.

Този испански интериор е точно такъв: приятно, уютно и най-вече автентично уреден. На места стените и дървените греди са боядисани в бяло, подът е допълнително укрепен, добавени са старинни плочки и са поставени традиционни предмети, отговарящи на цялостната концепция и епоха на къщата. И сега старата къща на село е превърната в кокетен дом.


 

От магазина на GRANDecor: В земни тонове


 

Цветовете са нежни и свежи. Бежово и светло кафяво присъстват навсякъде върху белия фон. Светлината е в изобилие, прозорците са много и навсякъде има достъп и гледка към градината.

Гредоредите и старите красиви рамки на прозорците в тази очарователна селска къща са приятно освежени, но запазени с оригиналния си дизайн, за да носят духа на миналото.

Модерното обзавеждане с мека мебел и кресла с памучни тапицерии са част от интериора на хола. Ленен килим, плетени кошове, многобройни декоративни възглавнички, кошници, дървени табли и лампиони са част от красивото обзавеждане на къщата.

Хол в светли цветове

Кухнята е малка, симпатична и предлага директен изход към задния двор. Типично постарому вместо шкафове под плота са разположени долапчета, затворени с красив набор от бял, памучен плат до пода. С едно движение можете да съберете перденцето в едната посока и да си вземете всичко необходимо от рафтовете под него.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Разнообразни решения за рустик кухни

Малки, вити стълби ни извеждат към скосените спалня и баня на втория етаж на къщата. Помещенията са малки, но много нежно и практично обзаведени. Удобно, високо легло, вграден гардероб и пъстри, памучни пердета са част от красивата спалня.

Малка скосена спалняБанята е малка и отново бяла. Всяка ниша в нея е превърната в кътче за съхранение, което компенсира скосеното пространство.

Съгласете се, че тук  има нещо вълшебно и приветливо, например тази прекрасна градина, която вечер е обляна в светлина. Няколко сгъваеми шезлонга от плат, дърво и ратанови масички са идеалното обзавеждане за малкото дворно пространство сред пищната зеленина. Големите каменни плочи по пода пък подчертават автетничния вид на пространството.

Откритата трапезария е незаменима. Дървени нари, ратанови столове и голяма маса под чардака са достатъчно условие за пълен комфорт. Полилеят от естествени материали над масата е стилен и подходящ акцент в обстановката.

Това е наистина отличен пример за реновиране на стара селска къща. Споделете усещането!

Онлайн магазин на GRANDecor