Смайваща лятна къща в интересна среда

Смайваща лятна къща в интересна среда

Иска ли ви се да се заредите с още лятно настроение? Да се докоснете до същинската топлина на домашния уют? Готови сме да сбъднем мечтите ви пренасяйки се в обятията на една смайваща лятна къща на остров в архипелага на Стокхолм, Швеция. Този дом притежава завидно местоположение, съвкупност от спокойна среда с идилично усамотение, в близост до оживения град.

Тази традиционна шведска дървена къща е проектирана през далечната 1910 година, но това не пречи да се превърне в идеално скривалище, заобиколено от красива природа. Съчетанието на провинциална прелест и лека бохемска идентичност е красива комбинация, предлагаща най-необходимото – релакс!

Реставрацията е изключително успешна. Създадена е стилна и практична среда, комбинираща старинното очарование на къщата и съвременната чувствителност на интериора.

Традиционно в скандинавски стил, основният цвят в проекта е бяло. Гредореди, облицовки, ламперии и подови настилки в този тон придават необходимата свежа основа на интериора. На този фон, лесно е надградено с категорични цветни решения.

Памучните трицветни черги по земята, старинните огледала в разнообразни форми, люлеещ се стол, пъстри декоратични възглавнички и красиви зелени растения са част от обаянието на всекидневната в тази смайваща шведска къща.

Дървото и индустриалните решения в пространството имат безценен принос за красивата действителност на островния дом. Всеки елемент, от кошницата, през книгите по пода и медните рамки по стените носи своята специфична чувствителност.

Изчистената визия на прозорците във всички помещения отваря допълнително пространството. Липсата на пердета е предимство, което позволява по-обилното навлизане на естествена светлина до всеки ъгъл в дома. Погледът през прозорците ни отнася сред красивата природна картина, допълваща идилията.

Кухнята е просто изумителна! Притежава изчистени форми, линии и цветове. Комбинацията от бяло, черно и графит като че ли е най-добрият начин да изразиш нещата без излишен тон и акцентиране. Ретро постановка, семпъл обков и лека орнаментика в едно.

Семпла, но изключително въздействаща е трапезарната част. Откриваме обилна светлина, навлизаща през многобройните прозорци. Тук пространството трябва да се опише с една дума и тя е „свобода“.

Старинните портрети, нишите в антрето и спалнята, балдахинът над леглото и семплите фигурални тапети по част от стените разказват историята на този романтичен дом. Сантименталните акценти като дървената табуретка и плетената шапка пък ни напомнят за летния полъх и мириса на морски бриз.

Фасада в червено и бяло и пряк излаз от стаите към верандата – това са друга важна част от характерните за годините на дома решения.

Зеленина, море, красива природа в близост до градската действителност. Дом, подходящ за мечтатели!

Онлайн магазин на GRANDecor