Скандинавски минимализъм в стилно жилище

Скандинавски минимализъм, съчетан в ретро и модерна визия

Това жилище в Марсилия е отличен пример за скандинавски минимализъм. Нетрадиционното и интересното в избора на дизайнерите е решението да прелеят прекрасната, оригинална архитектура от 19-ти век с по-съвременен и модерен интериор.

Все по-често наблюдаваме стилови съчетания при избора на интериор в обзавеждането на жилищни сгради. И тук ще подплатим казаното с факти. Апартаментът е разположен в старинна сграда, с ретро излъчване и типични за времето си особености. Високите тавани, богатата орнаментика, изящните преходни врати в помещенията, изобилието от красиви гипсови фризове по тавана и стените, както и фигуралният естествен под са част от характеристиките, носещи полъха на отминалото време. Интересен е прехода към настоящето.

Тук, скандинавският минимализъм е изразен в семпли тонове, преобладаващо бяло във фона и цвета на мебелите, правилни форми и отворените пространства. Модернизмът се изразява чрез избора на осветителни тела с интересна визия и цветове, формите на столовете и масата в трапезарията и не на последно място чрез цветните акценти в ярките жълто и червено.

Изразителните линии в дизайна са характерна особеност на скандинавския стил. Бялото и черното също не са изненада при типичния скандинавски минимализъм. Ограничените тонове и брой мебели е важна особеност за стиловите характеристики на северния тип обзавеждане.

Истинско предизвикателство за дизайнерите е било да творят със съвременни приоми върху ретро основи. Големите, сгъваеми врати между хола и кухнята са особено стилни. Рисуваните им витрини са шедьовър от миналото. На този фон отлично се вписват светло сива кухня с големи прозорци, тонирани в графит. Всяка част от жилището е стойностно и красиво замислена, с максимално малко мебелировка и оскъден брой цветове.

Стълбището е със запазена орнаментика от 19-ти век. То ни извежда на второто ниво към спалнята. Семпла, свежа и красива стая, обзаведена в типичния скандинавски минимализъм. Тюркоаз, бяло, синьо и черно са вплетени в модерна и свежа комбинация.

Детските са красиви и отново по-семпло решени. Акцентът отново са тоновете и комбинациите между тях. Липсват излишни мебели и богата декорация.

Откриваме стилна баня с ефектна стъклена преграда. Гредоредите по тавана са основен акцент, както тук, така и в спалните помещения.

Ако търсите комбинацията от минало и настояще, изразено с минималистични идеи, значи сте на правилното място. Насладете се на този дом и подкрепете въображението си с нагледен пример!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor