Семпъл скандинавски интериор в земни тонове

Семпъл скандинавски интериор в земни тонове

Съвременните тенденции в интериорния дизайн сочат скандинавския стил за все по-предпочитан избор в домовете на хората. Изчистените линии, минималистичното обзавеждане, изящната белота и цялостното усещане за уют и чистота са достатъчно основателни причини, за да изберете този стил у дома.

Когато прибавим и връзката с природата, апартаментът ви би могъл да се превърне в едно очарователно местенце за живеене. За тази цел препоръчваме да изберете скандинавски интериор в земни тонове, какъвто ще ви покажем и днес.

Студенината в излъчването на този стил идва предимно от белите стени и тавани в помещенията. Тук, това се балансира с избора на под от естествено дърво. Леките цветни постели покрай мебелите са дребен елемент, който обаче е неизменна част от скандинавския интериор.

Чистите линии, правилните форми на помещенията, семплите практични мебели и наличието на солидно количество естествена светлина в комбинация с избора на земни тонове са гаранция за качество при декорирането на жилище в скандинавски стил. Очарователната визия на дома се постига и чрез плавното преплитане на ретро и рустик мотиви с категорични съвременни решения в дизайна.

Кожената табуретка в хола, разтегателната закачалка на стената и старото кресло с тапицерия в нежно розово са балансирано поднесени в компанията на малка тръбна масичка за кафе, елегантна трапезарна маса със столове и стилни осветителни тела.

Тенденциите за ботанически интериор и леки етно елементи също са предпочитани напоследък. Растения по стените, пода и тавана придават допълнителна свежест и живот в иначе по-монотонната обстановка. Малките дребни аксесоари пък раздвижват минимализма в обзавеждането.

Отворената визия на стаите е основна характеристика в жилищата от този тип. Интересен начин за подсилване на ефекта на този скандинавски интериор в земни тонове е избора на по една цветна стена в помещенията. Зелена в хола и сива в спалнята са достатъчно въздействащи на общия бял фон.

Етажерките и рафтовете в жилището са типична особеност на скандинавския дизайн. Друг характерен елемент е приложението на естествените материали. Пейка от дърво с метална конструкция, плетени ратанови кошници, глинени съдове, бамбукови кашпи и дървени закачалки са само част от декорациите, сътворени от естествени материали. Като допълним и памучните и ленени дамаски, пъзелът се подрежда окончателно.

Насладете се на тази скромна скандинавска действителност! Домашният уют и топлината в жилището безспорно ще ви завладеят!

Онлайн магазин на GRANDecor