Нетрадиционен скандинавски интериор с бохо елементи

Нетрадиционен скандинавски интериор с бохо елементи

Бохо стилът в интериорния дизайн е интересно и различно течение. В този стил творческата свобода е силно изразена. Комбинацията от разнообразни линии, форми и цветове го прави ярък, запомнящ се и въздействащ.

Ще се запознаем с един нестандартен скандинавски интериор с бохо елементи. Жилището е разположено в Швеция и се отличава с невероятен декор.

Типично по скандинавски, апартаментът е тониран в свежия бял цвят. Всяко едно от помещенията от антрето, през всекидневната, кухнята и спалнята е изградено на бял фон.

Красивите дървени врати на стаите, ламперията по стените в хола, нежната фигурална орнаментика по тавана и големите прозорци издават възрастта на жилището. Епохата, в която е строено лъха от всеки ъгъл и форма на архитектурата. Именно затова и решенията за интериорен дизайн с ретро и бохо елементи се вписват отлично в концепцията.

Акцентите в пространството придават същината на жилището. Дървени масички, меки и пъстри килимчета, кошници, лампиони с индустриална визия, ловни аксесоари и трофеи – всичко това са предмети, изпълващи пространството с една едничка цел, а именно бохо шик излъчване.

Парцалените възглавнички и куклите в детската, памучните шалтета на дивана, ресните и ретро закачалките са още една част от нетрадиционната визия на този скандинавски интериор с бохо елементи.

Осветителните тела в хола и трапезарията са с особена стойност. Изглеждат различно и същевременно семпло и красиво. Нестандартното им изпълнение от метал и памучен плат впечатляват от пръв поглед.

Столовете около масата ни завръщат с усмивка в 20-те години на миналия век. Тръбната конструкция и кожените седалки на част от тях са в абсолютен синхрон с тъканото килимче на пода.

Подовите настилки са изключително красиви. Изумителен паркет и красив фигурален фаянс присъстват в помещенията на жилището.

Цветовете са част от основните виновници за присъствието на бохо излъчването. Пъстри разноцветни постели и много фигурални щампи в черно, кафяво, масленозелено, охра и синьо. Тази цветова свежест изпъква забележително на белия фон на скандинавското жилище.

Бохемската визия е подчертана с избора на много и разнотипни картини и предмети по стените. Присъствието им е във всяка стая, като изключение не прави дори кухнята. По продължението на цялата стена над плота виждаме хаотично разположени огледала, картини, снимки и вази и това е елегантен начин да се избегне монотонността в една кухня.

Колкото и съменения да сте имали, след запознанството с този апартамент вероятно сте се уверили колко добре може да съжителства скандинавски интериор с интересни бохо елементи.

Онлайн магазин на GRANDecor