Скандинавски апартамент с рустик акценти

Скандинавски апартамент с рустик акценти в Швеция

С особено удоволствие ви представяме един скандинавски апартамент с рустик акценти.

Скандинавските домове са известни с няколко особености – свежест, простота, изчистени линии и стил, земни приглушени тонове и минималистично обзавеждане. Има няколко акцента, които потвърждават скандинавската визия на това жилище.

  1. Подовата настилка

Типично за този дизайн, подът е светъл и с изключение на банята, всичко е облицовано в дървена настилка. Колкото по-светъл е тонът, толкова по-типично изразено е скандинавското виждане на дизайнерите.

  1. Цветове в интериора

Бялото е типичният избор за подобен тип северен интериор. Стени, тавани, подове и мебели в този цвят са често взимано решение. На този чист фон е лесно да се добавят меки сивкави тонове или бледи бежови нюанси. Черно и кафяво са перфектен акцент в обзавеждането на подобно жилище.

  1. Материали

При избора на материи и материали в един скандинавски апартамент нямаме особени затруднения. За предпочитане винаги са естествените дърво, кожа и памук.

  1. Форма

Изчистените линии са основно изискване при обзавеждане на скандинавско жилище. Правилни и овални форми и оголени пространства.

  1. Удобство

Комфортът е водещ фактор при избора на интериор за скандинавски дом. Многофункционалността на мебелите е за предпочитане.

  1. Камина

Камините са част от типичната визия на северния дизайн. Дори и да не искате да се отоплявате на дърва, бихте могли да заложите на декоративна камина в жилището. Подходящо е да я има, както в хола, така и в спалнята.

  1. Аксесоари

Акцентите са важен елемент в дизайна на всяко жилище. В този стил не се набляга на тези детайли. За предпочитане са дребните характерни аксесоари и семплите отворени площи.

Както ще се уверим в галерията, този скандинавски апартамент с рустик акценти е отличен пример за типично северно излъчване с чаровни рустик елементи. Скриновете от еко палети, китарите по стената, керамичните плочки по камината и изящните осветителни тела са потвърждение за думите ни. Всеки акцент в рустик стил е просто допълнение към чара на семплата скандинавска визия.

Бохемско излъчване, съчетание от стилове и мебели, гарантиращи удобство и комфорт. Не мислите ли?

източник