Светъл преходен апартамент с кокетен интериор

Светъл преходен апартамент с кокетен интериор

Жилищата със светъл интериор, огряни от изобилие от слънчеви лъчи, винаги са завладявали сърцата ни. Комбинирайте това с кокетен интериор наситен с класически мебели, винтидж детайли и нежни орнаменти, и ще разберете защо нямаше как да не ви покажем този прелестен светъл преходен апартамент в Швеция.

Както все по-често наблюдаваме в градските домове и тук всекидневната е обединена с трапезарията. Различното обаче е усещането, което човек добива щом влезе в стаята. Светлината, просторът и нежните нюанси на бяло, бежово и пепел от рози завладяват сетивата. Белият таван е обкрайчен с корниз с богата орнаментика, а розетката в центъра насочва вниманието към прекрасния кристален полилей.

Кокетен хол

Стените са украсени с тапети в светлобежово, като на техен фон изпъкват бели дървени мебели в класически стил. Разноцветни плюшени възглавнички внасят цвят и настроение, а антично стенно огледало до трапезната маса допълнително отваря пространството.


 

От магазина: Продукти в класически и винтидж стил


 

Преминавайки през двукрилата дървена врата се озоваваме в родителската спалня, която отново е обляна в слънчева светлина. Стените са боядисани в бледосиньо, за да подхождат на нежния тапет зад леглото, който е наситен с фини нежни цветчета. Кристалният полилей в центъра на тавана кореспондира с този в хола, а контрастът в стаята е осигурен от старинно кресло в тъмнокафяви краски и висока камина в синьо-зелено, типична за северните страни.

Светла и слънчева спалняКухнята в апартамента е малка, но функционална и дори предлага излаз на балкон с гледка към вътрешния двор на сградата. Цветовата схема отново е в светли тонове, представена от двуцветни тапети на ромбове и кухненски шкафове в бяло. Впечатление прави черно-белият шахматен под, който сякаш не подхожда на цялостната романтична атмосфера, но в комбинация с модерните кухненски уреди, всичко си изглежда на място.

Кокетна кухняКъм края на нашата обиколка ще обърнем внимание на още едно бижу в този светъл преходен апартамент, а именно детската стая. Освен с типичния за жилището кокетен интериор, тя грабва вниманието и с нестандартно разположение на две нива. На долното откриваме легло, двуместен диван и тоалетка с овално огледало, които очевидно са предназначени за подрастващо момиченце.

Кокетна детска стаяНяколко стълбички по-нагоре и отделено с дървена врата, се намира малко таванско помещение, превърнато в стая за бебе. Въпреки ограничената площ, тук се събират детска кошара и скрин за съхранение на дрешки.

Има домове, в които царува атмосфера на хармония и обич. Този апартамент ни дава точно това усещане – сякаш сме си у дома, на сигурно и спокойно място, на което се чувстваме щастливи и обичани.

Онлайн магазин на GRANDecor