Свеж и модерен планински интериор

Свеж и модерен планински интериор

Свежа, релаксираща, изискана и красива атмосфера откриваме в този модерен планински интериор, дело на Antonio Martins Interior Design.

Домът разполага с отворени пространства, елегантни мебели и изтънчени акценти. В централната жилищна зона намираме масивна стоманена камина, разливаща площта си от пода до тавана. Красивата ниша за съхранение на дърва, над големия телевизор, е чудесен акцент в дизайна на помещението. Нестандартните форми на мебелите, тяхната конструкция и разположение допълнително придават изискан вид на стаята. Жълтите, оранжеви и керемидени решения в декорацията изглеждат стилно и контрастно на общия тъмен фон. Леки венециански щори от ленена материя допълват рустик излъчването на интериора.

Трапезарията е логично продължение на всекидневната. И тук пространствата са изчистени и  ефектно обзаведени. Голяма и масивна маса от естествено дърво е тонирана в сиво. Модерните мебели са отлично балансирани с ретро визията на обстановката. Откриваме реставрирани решения, винтидж изкушения и свежа декорация. Изискан рустик полилей, метални бар столове с вид на масивни пружини, съвременна арт картина и декорация във формата на изпепелени клони – това са част от прекрасните елементи, избор на дизайнера.

Освен с модерно обзавеждане, домът се отличава и с нетрадиционни форми и пространства: скосове, ниши, стълбища и заоблени ъгли. Освен ежедневната жилищна площ, в жилището са разположени и пет разнотипни спални помещения. Те разполагат с разнообразни теми и декор, които следва да се харесат на всички приятели и гости на домакините.

Една от спалните е решена в бяло. На този фон изпъква характерна провансалска визия. Интериорът се отличава с легло с масивна дървена рамка, ниши с лавици от същите трупи, ефектни възглавници с лицева овча кожа и ловни трофеи по стената.

Баните са неповторими в класическата комбинация от бяло и кафяво. Всяка една носи своята индивидуалност и рустик решения в съвременен облик.

Този модерен планински интериор е доказателство, че красотата не се изразява чрез конкретни параметри. Можем да я подчертаем в стила, формите, избора на цветове и детайлите.

източник