Модерен свеж интериор със сини акценти

Модерен свеж интериор със сини акценти

Ако някога сте се замисляли да освежите обстановката у дома, можете да опитате един от най-лесните и ефикасни начини за това – употребата на цветове.

Ще ви подскажем едно интересно решение за свеж интериор със сини акценти, който би могъл да ви помогне при промяната на интериора.

Този прекрасен апартамент се намира в Барселона, Испания и е отличен пример за слънчево и уютно жилище. От пръв поглед ни привлича изпълнението с нежните летни нюанси, които сами по себе си придават положителна емоция и комфорт на обстановката.

За да има ясна концепция в обзавеждането, дизайнерите са избрали син цвят като основен елемент в декорацията на апартамента. Нюансите му са преходни – от лек небесносин тон, през млечно, тюркоаз и наситено турско синьо. Силното въздействие идва от присъствието му във всяка част на дома. Преливането с други нежни цветове като лилаво, розово, зелено и жълто само подсилва ефекта му.

Единственият начин синият цвят да изпъкне на общия фон, както вече се досещате, е да бъде нанесен като акцент върху бял фон или друга светла основа.

От магазина: Обзавеждане и декорация в синьо

Дизайнерите са го внесли в интериора, както чрез избора на синя корица на списание в секцията, така и чрез артистичен пуф с плетена дантелена тапицерия. Мека памучна възглавница, закачливо петно в декорацията на килима, кухненски столове, чердже пред хладилника, шалте в спалнята и холова стена – всеки един от тези детайли е приел синия цвят, като с позицията си в пространството подсилва безусловно въздействието му.

Красивият фаянс в банята е примес от няколко стилни сини нюанса. В паралел със светлия тон наоколо и с нежното минималистично обзавеждане, това решение за свеж интериор със сини акценти е отличен избор и за едно мокро помещение.

Макар и изразен в няколко варианта, синият цвят винаги носи успокоение, усещане за баланс и равновесие. Това е един от тоновете, които категорично отъждествява представите за домашен уют.

Красотата на синьото в случая идва и от конструкцията на самите акценти. Когато детайлите в един тон са изработени от естествени материали като памук, дантела, лен, дърво и стъкло, ефектът е гарантиран.

Модерни решения, съвременна визия в един истински свеж интериор със сини акценти на бял фон. Всичко това е лесно осъществимо, както в жилище с ограничено пространство, така и в по-голям и просторен апартамент. Нежната цветова гама е подходящ избор за всякакъв тип модерно обзаведено жилище. Ако поставим и едноцветен акцент, резултатът е видим – стилен, красив и комфортен съвременен дом.

Онлайн магазин на GRANDecor